Gepubliceerd 26 juli 2021

Dijkdoorbraak Tempeldijk/Kerkweg in Reeuwijk

Maandagmorgen werd Hans Olieman uit Reeuwijk, van het plaatselijke grondverzetbedrijf,  gebeld met de mededeling dat er een gat zat in de dijk van een hoger gelegen poldersloot tussen de Kerkweg en de Tempeldijk in Reeuwijk. Het was circa half zeven en Olieman is er gelijk naar toegegaan en begonnen met maatregelen om erger te voorkomen. Ook heeft hij 112 gebeld die het Meldpunt Incident direct inschakelde waardoor alle betrokken instanties, zoals de veiligheidsregio Holland Midden, Hoogheemraadschap Rijnland, politie en brandweer snel ter plaatse waren.

Foto Arie van Elswijk
Foto Arie van Elswijk
Foto Ger Velders

Er werden aan weerszijden van de poldersloot blokkeringen aangebracht en er is een noodpomp ingeschakeld om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het vee werd naar een hoger gelegen gebied gebracht.

Foto Ger Velders

De oorzaak van de doorbraak moet nog onderzocht worden aldus het Hoogheemraadschap en suggesties die al de ronde doen zoals de Amerikaanse rivierkreeft gaat zij vooralsnog niet bevestigen.

De situatie is onder controle en er is geen direct gevaar meer. Het Incident is overgedragen aan Hoogheemraadschap Rijnland die de dijken blijven monitoren.

gv

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN