Gepubliceerd 3 maart 2024

Dieter Möckelmann in Gast uit de Streek

In het radioprogramma Gast uit de Streek is maandag 4 maart om 20.00 uur het interview te horen met Dieter Möckelmann bij BR6. Hij vertelt dat dit jaar is uitgeroepen tot het jaar van openluchtzwembad De Fuut, want het zwembad in Reeuwijk bestaat 50 jaar. Het zwemseizoen begint op 30 april, maar voor die tijd zijn er al diverse activiteiten, zoals NL-doet op 16 maart en een mogelijkheid om selfies te maken in het lege zwembad.

Dieter Möckelmann in Gast uit de Streek


Als Dieter tien jaar geleden niet in actie was gekomen met een burgerinitiatief om zwembad De Fuut open te houden, zou het zwembad nu al lang gesloten zijn. Het zwembad heeft in 2015 een doorstart gemaakt en floreert als nooit tevoren. Elk jaar worden er verbeteringen doorgevoerd. Dit jaar is er een veld met zonnepalen in gebruik genomen en er is een hek om het pierenbadje gezet, zodat de kleintjes niet kunnen weglopen.

Dieter is enig kind van een Duitse vader en Nederlandse moeder. Hij is 49 jaar geleden geboren in Gouda, maar toen hij twee jaar oud was verhuisden zijn ouders naar Duitsland. Hij kwam regelmatig in Reeuwijk bij zijn opa en oma vakantie vieren, die in De Tempel woonden. De middelbare school en de lerarenopleiding heeft hij in Nederland afgerond en is gaan werken bij Kennisnet, een digitale databank met lesmateriaal voor leraren. Op het moment is hij onderwijsadviseur en een veel gevraagd spreker. Sinds 2022 is hij ook raadslid namens het CDA in de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk met als aandachtspunten armoedebestrijding en verkeersveiligheid.
Op de radio wordt het interview op dinsdag 5 maart om 22.00 uur en zaterdag en zondag om 19.00 uur herhaald en on demand terug te luisteren via Spotify.

Dieter Möckelmann in Gast uit de Streek (maart 2024)

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN