Gepubliceerd 3 maart 2024

Dieter Möckelmann in Gast uit de Streek

In het radioprogramma Gast uit de Streek is maandag 4 maart om 20.00 uur het interview te horen met Dieter Möckelmann bij BR6. Hij vertelt dat dit jaar is uitgeroepen tot het jaar van openluchtzwembad De Fuut, want het zwembad in Reeuwijk bestaat 50 jaar. Het zwemseizoen begint op 30 april, maar voor die tijd zijn er al diverse activiteiten, zoals NL-doet op 16 maart en een mogelijkheid om selfies te maken in het lege zwembad.

Dieter Möckelmann in Gast uit de Streek


Als Dieter tien jaar geleden niet in actie was gekomen met een burgerinitiatief om zwembad De Fuut open te houden, zou het zwembad nu al lang gesloten zijn. Het zwembad heeft in 2015 een doorstart gemaakt en floreert als nooit tevoren. Elk jaar worden er verbeteringen doorgevoerd. Dit jaar is er een veld met zonnepalen in gebruik genomen en er is een hek om het pierenbadje gezet, zodat de kleintjes niet kunnen weglopen.

Dieter is enig kind van een Duitse vader en Nederlandse moeder. Hij is 49 jaar geleden geboren in Gouda, maar toen hij twee jaar oud was verhuisden zijn ouders naar Duitsland. Hij kwam regelmatig in Reeuwijk bij zijn opa en oma vakantie vieren, die in De Tempel woonden. De middelbare school en de lerarenopleiding heeft hij in Nederland afgerond en is gaan werken bij Kennisnet, een digitale databank met lesmateriaal voor leraren. Op het moment is hij onderwijsadviseur en een veel gevraagd spreker. Sinds 2022 is hij ook raadslid namens het CDA in de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk met als aandachtspunten armoedebestrijding en verkeersveiligheid.
Op de radio wordt het interview op dinsdag 5 maart om 22.00 uur en zaterdag en zondag om 19.00 uur herhaald en on demand terug te luisteren via Spotify.

Dieter Möckelmann in Gast uit de Streek (maart 2024)

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN