Gepubliceerd 5 december 2023

December activiteiten gestart bij Sportclub Reeuwijk

Aandachtig keek één van de aanwezigen afgelopen zaterdag 2 december 2023 in de vroege ochtend naar de slijtage van de zolen van zijn hardloopschoenen. De objectieve waarheid die zijn schoenen hem gaven, onderstreepte het verhaal dat hij zojuist van Marc Cinjee te horen had gekregen. Cinjee, een professioneel looptrainer voor lange afstandlopers en zelf een getalenteerd loper, gaf in de warme kantine van Sportclub Reeuwijk een presentatie voor een groep senioren/masters lange afstandlopers van de Reeuwijkse atletiekvereniging.

Loopclinic

Zij kregen voorafgaand aan het praktische deel van de loopclinic tekst en uitleg bij een aantal belangrijke aspecten van hardlopen. Voor buitenstaanders wellicht wat bizar. Zoals voetballers lyrisch kunnen worden als het gaat om 4-3-3 of 4-4-2, zo kunnen hardlopers dus een uur lang geboeid luisteren naar details als voetplaatsing en cadans. Een belangrijk aspect bij hardlopen is nu eenmaal de wijze waarop je je voeten plaatst: onder welke hoek zet je je voet op de grond en hoe wikkel je af? De atleet die naar zijn schoenen zat te turen, kon niet anders dan erkennen dat zijn hakken afgesleten waren. Met de wetenschap dat daardoor het risico op blessures groter is liep hij met de groep naar buiten, waar in de vrieskou van deze decemberochtend de vorst uit de baan werd gelopen. Na 2 uur buitentraining was de warme koffie en thee en de afsluitende lunch meer dan welkom.Bezoek Sint

De woensdagavond ervoor kwam Sinterklaas tijdens de atletiektraining van de fitkids en pupillen plotseling kijken op de atletiekbaan. Samen met hoofdpiet, feestpiet en paniekpiet kwam de goedheiligman kijken hoe het ging met de zoektocht naar de verdwenen letters uit het grote boek. De letters lagen her en der verspreid over de atletiekbaan en de jonge atleten moesten rennen en vliegen om ze te verzamelen. Daarbij moesten ze ook nog hun koppie gebruiken, want je kon de letters alleen vinden na het oplossen van diverse raadsels. De pieten, ouders en atleten liepen gezamenlijk een rondje op de baan en we hebben allemaal kunnen constateren dat de pieten over de slechtste conditie beschikten. Gelukkig waren de pieten sneller in het vullen van schoenen dan in hardlopen, dus alle kinderen konden tevreden met een chocoladeletter naar huis, maar niet voordat ze met zijn allen in de gezellige kantine van SR hadden gezongen voor de Sint.Cross Gouda

Komend weekend staat de cross in Gouda op het programma voor de liefhebbers van blubber, zand, afzien en heuvels beklimmen. Op vrijdag 15 december houden de junioren en senioren van de technische trainingen hun kerstgala en op vrijdag 5 januari 2024 vindt het Nieuwjaarsfeest voor de fitkids en pupillen plaats, waarbij ook de jaarprijzen voor de pupillen worden verdeeld. ’s Avonds tijdens de Nieuwjaarsreceptie luidt de vereniging het nieuwe sportieve jaar in. De jaarprijzen voor de overige categorieën worden die avond uitgereikt.

Wie in januari graag onder begeleiding zijn of haar goede voornemen om fitter te worden wil omzetten in daden, kan deelnemen aan de loopclinic in aanloop naar de 70e VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop, die op 16 maart 2024 zal worden gehouden. Informatie over deze clinic is te vinden op www.sportclubreeuwijk.nl

Bericht: André van Egdom / Christy Smits (SC Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN