2 april 2023

De Rijnstreek stunt tegen UNO (+ radioverslag/interview)

De Rijnstreek werkte zich een slag in de rondte tegen UNO en dat betaalde zich uit in een fraaie zege. De Nieuwerbruggers versloegen de Hoofddorpers met 4-2. Gezien de stand op de ranglijst in 5A mag je dat best als stunt bestempelen.

● Ringo v.d. Berg probeert de bal onder controle te krijgen.

Natuurgras

Het qua techniek minder gepolijste De Rijnstreek voelt zich als een vis in het water als het speelt op eigen natuurgras. En vooral bikkelen op een door de regen zwaar veld is de ploeg van Frans Schaap op het lijf geschreven. Tegen UNO was De Rijnstreek daar het meest bedreven in.

Balend

In de 1e helft kwam dat nog niet direct tot uiting. Hoewel De Rijnstreek via een prima ingeschoten vrije schop van Jack Sluijk als eerste het spel op de wagen bracht: 1-0. Nog vrij snel daarna had UNO de schade gerepareerd. En had gezien de stand op de ranglijst de orde weer enigszins hersteld: 1-1. Wat later verraste Ringo v.d. Berg met een subtiele lob Joep Braam. De UNO-goalie rende als een haas achter de bal aan. En werkte nog de bal – wel of niet over de doellijn – uit zijn doel. In ieder geval kon de goed leidende scheidsrechter Van Hamersveld het vanuit zijn positie niet waarnemen. Dus niet de 2-1, maar vervolgens wel de 1-2 die UNO op de valreep net voor rust erin prikte. Daarmee zocht De Rijnstreek toch nog balend de kleedkamer op: 1-2.

● Jack Sluijk gaat er met de bal van door.

Inhaalrace

Werklust en strijd het levert samen weleens wat op. Met die middelen begon De Rijnstreek een inhaalrace voor nog een tastbaar resultaat. Dat werd flink aangemoedigd toen Lucas Burgraaf verrassend de stand op 2-2 bracht. En er zat nog meer in het vat, want in de 62e min. kon Kendrick de Vink z’n geluk niet op toen de routenier de 3-2 te pakken had. Bij de 4-2 van invaller Daan van Selm was het verzet bij UNO wel zo’n beetje gebroken. Van de opmerkelijke zege werd na de wedstrijd binnen De Rijnstreek-gelederen nog lang intens genoten, want het was toch wel een stunt om te winnen van de nummer 6 op de ranglijst.

RADIOVERSLAG:

De Rijnstreek-UNO 1e helft (verslag André van Egdom)
De Rijnstreek-UNO 2e helft (verslag André van Egdom)

INTERVIEW:

Interview met Ringo v.d. Berg (verslaggever André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu