Gepubliceerd 31 maart 2024

De Rijnstreek komt ook in uitduel te kort tegen SPV’81

Vorige week wist De Rijnstreek op eigen veld het SPV’81 nog erg lastig te maken en kwamen de Polsbroekers na een 2-0 achterstand nog goed weg met een nipte 2-3 zege. Afgelopen zaterdag stonden beide ploegen weer tegenover elkaar in Polsbroek. En daarin gaf SPV’81 de Nieuwerbruggers geen kans op een tastbaar resultaat.

● Kendrick de Vink steekt het middenveld over.

Al snel op voorsprong

SPV’81 had het al rap voor elkaar. Na 5 minuten kopte Sander Koolwijk vrij simpel de bal achter Rijnstreek-keeper Simon van Rooyen: 1-0. Naarmate de 1e helft  vorderde, kreeg De Rijnstreek aanvallend meer aandeel in de wedstrijd. Topscorer Ringo van den Berg kwam daarbij niet in een situatie om eens lekker de trekker over te halen. Wel werd de Rijnstreek-aanvoerder een paar keer veel te hard  aangepakt. Scheidsrechter Onderwater hield daarbij ten onrechte de gele kaart op zak. Bij een vrije trap van dezelfde Van den Berg in de 42e min. kreeg Kendrick de Vink de bal koppend niet in de goeie richting voor de gelijkmaker nog net voor rust.

● Ringo van den Berg (12) probeert nog bij de bal te komen.

Tweede helft niet anders

Ook in de 2e helft vond SPV’81 na 5 minuten een volgende treffer. Stijn Achterberg prikte met een schuiver de 2-0 binnen in een vol strafschopgebied. En daarmee leek de wedstrijd al beslist. De Rijnstreek bleef weliswaar hard werken voor een aansluiter, maar miste aanvallend de kracht en gogme om de thuisploeg nog de stuipen op het lijf te jagen. Wel een vrije trap na een handsbal van SPV-goalie Jeroen Bot in de 73e min. had nog iets kunnen opleveren. Echter Ringo van den Berg gaf de bal niet de juiste richting en vaart om de wedstrijd nog spannend te maken. De ingevallen Danny Pauw had pech toen zijn inzet maar net langs het Polsbroeker doel z’n uitwerking vond.

● Dylan Zaal glipt langs twee tegenstanders.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN