23 december 2020

De regels rondom vuurwerk afsteken

Het afsteken van consumentenvuurwerk is deze jaarwisseling verboden door de rijksoverheid. Het afsteken van zogeheten fop- en schertsvuurwerk zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes mag wel. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gekocht en gebruikt.

De boetes op het afsteken van vuurwerk zijn fors en kunnen oplopen tot € 400,- . Zowel politie als boa’s worden ingezet om te handhaven. Tevens is de coronamaatregel van kracht dat men zich buiten slechts met een groep van maximaal 2 personen of één huishouden mag ophouden. Deze maatregel geldt tot en met 19 januari, dus ook in de oudjaarsnacht.

Carbid schieten is in de hele gemeente het hele jaar verboden behalve op 31 december van 10.00 uur tot 17.00 uur buiten de bebouwde kom (met uitzondering van natuurgebieden).

Foto door Craig Adderley via Pexels

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu