Gepubliceerd 15 mei 2024

De ontknoping nadert!

Met nog 2 competitieronden in het amateurvoetbal te gaan, nadert de ontknoping in de A-categorie voor de clubs in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Gouda. Welke beslissingen zijn er al gevallen en welke moeten zich nog ontvouwen?

1e klasse B

In de 1e klasse B heeft Jodan Boys zich veilig gespeeld met nog 1 wedstrijd te gaan. Een periodetitel zit er niet meer in.

2e klasse C

Ook dit seizoen wordt DONK geen kampioen. De titel in de 2e klasse C is inmiddels opgeëist door VUC. DONK kan nog wel een periodetitel overnemen, maar dan moet wel de 4e plaats worden vastgehouden.

Onderin worstelt Olympia tegen degradatie. De Gouwenaren wisten afgelopen weekend het gat met FC Oudewater, dat op de 12e plaats staat, niet te dichten. Als Olympia komende zaterdag punten verliest tegen Alphia, dan valt het doek over Olympia en degradeert het voor de 2e achtereenvolgende keer. Dat is een hard gelag voor de club die jarenlang de status had op een hoog niveau uit te komen met het 1e elftal.

FC Oudewater zou nog aan nacompetitie kunnen ontsnappen, maar heeft het niet in eigen hand.

3e Klasse A

ESTO heeft zich al veilig gespeeld en opgewerkt naar de 4e plek. Nog kampioen worden zit er praktisch gezien niet meer in. Nog wel is er een kleine kans op een periodetitel. In eigen hand heeft ESTO dat niet en moeten alle puzzelstukjes precies in elkaar passen. Dan zal het moeten opschuiven naar de 3e plek in de eindstand of de 3e periodetitel opeisen. In het laatste geval zal het RKDES moeten achterhalen. Dat zou best kunnen gebeuren, want RKDES heeft nog twee lastige wedstrijden voor de boeg. Uit tegen BSC’68 (nr. 3) en thuis tegen Zwammerdam dat zich nog veilig moet spelen.

Daarentegen heeft ESTO een veel gemakkelijker programma. Uit tegen het praktisch gedegradeerde Zevenhoven en thuis tegen periodekampioen Soccer Boys dat ook nog de nacompetitie ingetrokken kan worden. Als dat laatste nog zou gebeuren dan kan ESTO zelfs als vierde in de eindstand de periodetitel van Soccer Boys overnemen.

Door de nederlaag tegen DoCoS lijkt RVC’33 nacompetitie te moeten gaan spelen voor lijfsbehoud. Theoretisch zou het nog kunnen, maar praktisch wordt het heel lastig. RVC’33 zal nog wel moeten proberen om de 10e plek terug te veroveren op DoCoS. Het verschil in punten is op dit moment 2 punten en dat is nog te overbruggen als DoCoS in de fout gaat. De 10e plek biedt een gunstige positie in de nacompetitie. Overigens moet RVC’33 dan wel zelf winnen en dat is nogal een dingetje voor de Reeuwijk-Dorpers.

4e klasse B

ONA kende even een mindere periode, maar is inmiddels weer opgekrabbeld naar de 3e plek. Theoretisch kan het nog kampioen worden, maar dan moeten Bergambacht (2e)  en Groeneweg (1e) in de 2 laatste wedstrijden wel heel veel punten morsen en dat ligt niet voor de hand. De 3e periodetitel of er één overnemen heeft meer kans van slagen.

Rohda’76 is nog niet veilig. Wisselvalligheid hebben de Bodegravers opnieuw niet kunnen afschudden. Het heeft op dit moment nog 3 punten nodig om zich veilig te voelen. Komende zaterdag speelt Rohda’76 tegen Woerden dat 10e staat. Maar ook Siveo’60 en Linschoten zitten nog op het vinkentouw. Rohda’76 zal moeten oppassen dat het niet met een zelfde doemscenario te doen krijgt als ESTO vorig seizoen. Daarom van Woerden winnen, zodat voor de laatste wedstrijd uit tegen ONA de punten voor handhaving binnen zijn.

CVC Reeuwijk is inmiddels gedegradeerd. En dat gebeurde vorig seizoen ook al. Ook Gouda zal volgend seizoen in de 5e klas moeten spelen. Wellicht komen beide clubs elkaar dan weer tegen maar dan op het laagste niveau.

5e klasse B

WDS heeft inmiddels een periodetitel te pakken. Maar wellicht zit er nog meer in het vat. De Driebruggers hebben slechts 1 punt achterstand op koploper Bolnes. Komende zaterdag vindt in de 5e klasse B de laatste ronde plaats en dus de ontknoping. WDS speelt dan uit tegen nummer 3 SPV’81 en Bolnes tegen NOCKralingen de nummer 4. Als Bolnes niet in de fout gaat, zal WDS via nacompetitie een kans moeten pakken om terug te keren naar de 4e klas.

De Rijnstreek kende ondanks de komst van een aantal spelers toch een teleurstellend seizoen. Het zal de competitie afsluiten als lantaarndrager. Om wat meer in de melk te brokkelen volgend seizoen zal het toch de selectie met nieuwe spelers moeten uitbreiden. En wie weet, komt De Rijnstreek nog met een verrassende nieuwkomer.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, zon en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke noordwestenwind bij een temperatuur van 16°C.

In de middag opklaringen en een enkele bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht brede opklaring en later kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zaterdagochtend wolken en zonnige momenten. De zwakke wind is noord tot noordwest. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond wolken, opklaringen en een enkele stevige bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. De temperatuur loopt op naar 20°C.

De nacht verloopt vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Zondag een mix van wolken, opklaringen en buien. Bij een noordwestenwind geeft de thermometer in de middag 20°C aan.

Foto: De Betuwe fotograaf Zon en wolken

 

MEEST BEKEKEN