Gepubliceerd 27 februari 2024

De Nationale complimentendag

Sinds 2003 bestaat de nationale complimentendag in Nederland. Initiatiefnemer is Hans Poortvliet, die ‘het groot complimentenboek’ schreef. De dag vindt jaarlijks op 1 maart plaats. Op deze dag worden mensen aangemoedigd om elkaar eens een complimentje te geven. Dit initiatief werd al snel overgenomen in Vlaanderen en Noorwegen en sinds 2011 bestaat er ook een ‘World Compliment Day’.

Deze dag is niet bedoeld voor commerciële doeleinden, maar juist bedoeld om de mensen met wie je werkt, leert, leeft en geniet in het zonnetje te zetten en extra aandacht te geven.

Complimenten geven gaat niet iedereen altijd even gemakkelijk af. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat een compliment persoonlijk en oprecht is. Een compliment in ontvangst nemen hoeft niet ongemakkelijk te zijn: een oprechte ‘Dank je wel’ is een prima antwoord.

Ook dit jaar kan men weer complimenten over en weer geven en natuurlijk ook ontvangen.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN