Gepubliceerd 20 mei 2024

De mooiste etalage in de fairtrade week

Naaiatelier Djamila Fashion in Nieuwerbrug kreeg van het winkelend publiek de meeste stemmen voor het zichtbaar maken van eerlijke en duurzame mode. Zij kreeg uit handen van Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk een oorkonde en een bos bloemen.

In Reeuwijk kregen Kaars schoenwinkel en de WereldWinkel veel stemmen. In Bodegraven werd de etalage van Atelier de Keizer erg gewaardeerd om de duidelijke informatie over met natuurlijke verfstoffen geverfde wol, die door breien wordt omgezet in een uniek kledingstuk. Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk gaf twee mensen die het antwoord op de vraag ’Hoeveel procent van de winkelprijs van een T-shirt verdient een arbeider?’ hadden gevonden in de etalage van de Wereldwinkels, een mooi Fairtrade T-shirt cadeau.

In de Fairtrade week van 5 –11 mei stond eerlijke kleding centraal. 18 winkels die kleding, brillen en/of accessoires verkopen deden mee door hun etalage speciaal in te richten. Ze lieten zien dat zij eerlijke en duurzame mode verkopen. Ze maakten zichtbaar waar je als consument op zou kunnen letten wanneer je niet mee wilt doen aan de wegwerp mode. Winkelend publiek heeft veel van de etalages bekeken en beoordeeld via een speciaal formulier.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN