Gepubliceerd 26 maart 2023

De Kuil maandag gesloten

Sportcentrum De Kuil is maandag 27 maart gesloten in verband met legionellabestrijding. De aanhoudende forse legionellabesmettingen krijgt Optisport met de normaal effectieve methoden niet goed onder controle. Daarom is besloten om op maandag 27 maart de installatie chemisch te desinfecteren. Dit betekent dat sportcentrum De Kuil die maandag de hele dag is gesloten. De douches blijven daarna nog tien dagen buiten gebruik.

In de kerstvakantie is er een lekkage in de waterleiding van De Kuil opgetreden. Daardoor is de vloer van de sporthal aangetast, waardoor er nu al een aantal maanden niet in gesport wordt. De gemeente werkt samen met de exploitant en de verzekering aan de snelste oplossing waarmee de zaak straks weer op orde is. Optisport verwacht dat de sporthal eind mei weer in gebruik is.

De gemeente onderhoudt nauw contact met exploitant Optisport over sportcentrum De Kuil. Het gebouw is van de gemeente. Optisport huurt, beheert en exploiteert het. Er is inmiddels een lijst opgesteld van aandachtspunten die opgelost moeten worden.

“Dit sportcentrum is een publieke voorziening,” stelt de wethouder. “Daarom voelen we als gemeente ook de plicht om onze inwoners te informeren over de stand van zaken. We vinden het heel vervelend dat mensen het sportcentrum nu niet ten volle kunnen gebruiken. We gaan er van uit dat Optisport alles zo snel en goed mogelijk weer op de rit krijgt.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN