Gepubliceerd 12 november 2023

De koploper moet buigen voor ESTO

Het door ESTO met 2-3 gewonnen duel tegen RKDES in Kudelstaart kenmerkte zich door bijzondere doelpunten en verschillende speelstijlen. Dat laatste heeft te maken met het voetbaltechnisch niveau dat bij ESTO aanmerkelijk beter was. Overigens is dat geen garantie voor winst in de derde klas. Hoewel RKDES technisch tekort kwam, wist zij dat goed te compenseren met de lange bal, fel jagen op de bal en goed verdedigingswerk. Nog voordat ESTO daaraan was gewend, lag de bal al in het net voor de 1-0 achterstand.

● ESTO-doelman Tom Vink pakt stijlvol de bal.

Twee bijzondere doelpunten

Binnen vijf minuten na de aftrap werd op de middellijn een bal veroverd door een rood-zwart geklede tegenstander. Twee man stormden op doelman Tom Vink af die toch het schot deels wist te blokkeren. De bal caramboleerde echter met veel effect alsnog hoog in het ESTO-doel. Met nog bijna 2×3 kwartier op de klok ging ESTO met verzorgd en snel voetbal op zoek naar de aansluiter. Dat lukte in de 30e minuut toen een deels geblokkeerd schot van Jesper den Besten hoog over alle spelers in het doel caramboleerde. Zonder verder veel kansen aan weerszijde werd de ruststand 1-1.

● Jesper de Heij aan de bal voor ESTO.

Resultaat vanaf de vleugels

Na rust werd RKDES vanuit het middenveld volop onder druk gezet. Het waren vooral de vleugelspitsen bij ESTO die gevaar stichtten ondanks de fel verdedigende backs. Het lukte rechtsbuiten Pim de Visser in de 60e minuut door te breken en een voorzet af te leveren waarmee linksbuiten Yannick Saeijs druk zette voor het vijandelijke doel. Tussen de keeper en verdediger werd de bal uiteindelijk door een eigen speler in het doel gewerkt voor de dik verdiende 1-2 voorsprong. Kort daarna was het opnieuw Yannick die de rebound van een hard schot van Pim van Zoest knap over de RKDES-doelman lobde voor de 1-3 voorsprong.

● Lars Verheul voor ESTO in balbezit.

Vuur in de staart

De buit leek binnen. ESTO verzaakte echter de voorsprong uit te bouwen. Uit een corner na een corner kopte RKDES in de 85e minuut de aansluitende 2-3 binnen. Ze veerden op en roken mogelijkheden toch nog een puntje uit het vuur te slepen dat zij met veel energie aanstaken. Door de felheid van RKDES was opbouwen nauwelijks nog mogelijk. ESTO wankelde en probeerde met slimmigheidjes tijd te winnen en de wedstrijd te ontregelen. Er ontstonden daardoor in deze overigens sportieve wedstrijd onnodig enkele brandhaardjes die de scheidsrechter zonder veel ingrijpen liet uitgaan.

Volgende week komt v.v. Zwammerdam naar de Kievitsheuvel in Bodegraven. De thuiswedstrijd begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Han Koevoets (ESTO) / Beeld: De Sportfotogaaf

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN