Gepubliceerd 6 november 2022

De heer Henk van Dam in ‘Gast uit de Streek’ bij BR6

De heer van Dam karakteriseert zichzelf als een man van 92 jaar en niet van gisteren. Hij groeide op boven de familiezaak in de Kerkstraat in Bodegraven. Zijn opleiding tot juwelier, horloger en opticien staat volledig in het teken om in de voetsporen te treden van zijn op jonge leeftijd overleden  vader.

Henk van Dam

Ook toont de jonge Henk al vroeg interesse in de gemeentepolitiek. Later treedt hij toe tot de gemeenteraad als vertegenwoordiger van de ARP, één van de voorgangers van het huidige CDA.

Jarenlang functioneert hij naast ondernemer ook als gerespecteerd wethouder.

De zaak aan de Kerkstraat brengt hij, mede dank zij de inzet van zijn vrouw, tot verdere bloei.

Op 60-jarige leeftijd verkoopt hij deze en zet zijn zoon Hans de optiekzaak voort, die inmiddels aan de Brugstraat gevestigd is.

Zo krijgt de heer van Dam meer tijd voor zijn hobby’s te weten schaken en piano spelen en neemt hij als vrijwilliger nog een aantal bestuurlijke functies aan.

In augustus dit jaar is zijn vrouw, nadat zij al een aantal jaren verzorgd werd in Vijverhof, overleden.

Als ‘Gast uit de Streek’ vertelt de heer Van Dam integer en levendig over zijn verleden en  heden.

Aangrijpend is zijn relaas van de reden waarom hij uit het familiebedrijf gestapt is. 

Dit  programma wordt uitgezonden op maandag 7 november om 20.00 u, met herhalingen op dinsdag 8 november 22.00 uur en zondag 13 november om 19.00 u.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN