6 november 2022

De heer Henk van Dam in ‘Gast uit de Streek’ bij BR6

De heer van Dam karakteriseert zichzelf als een man van 92 jaar en niet van gisteren. Hij groeide op boven de familiezaak in de Kerkstraat in Bodegraven. Zijn opleiding tot juwelier, horloger en opticien staat volledig in het teken om in de voetsporen te treden van zijn op jonge leeftijd overleden  vader.

Henk van Dam

Ook toont de jonge Henk al vroeg interesse in de gemeentepolitiek. Later treedt hij toe tot de gemeenteraad als vertegenwoordiger van de ARP, één van de voorgangers van het huidige CDA.

Jarenlang functioneert hij naast ondernemer ook als gerespecteerd wethouder.

De zaak aan de Kerkstraat brengt hij, mede dank zij de inzet van zijn vrouw, tot verdere bloei.

Op 60-jarige leeftijd verkoopt hij deze en zet zijn zoon Hans de optiekzaak voort, die inmiddels aan de Brugstraat gevestigd is.

Zo krijgt de heer van Dam meer tijd voor zijn hobby’s te weten schaken en piano spelen en neemt hij als vrijwilliger nog een aantal bestuurlijke functies aan.

In augustus dit jaar is zijn vrouw, nadat zij al een aantal jaren verzorgd werd in Vijverhof, overleden.

Als ‘Gast uit de Streek’ vertelt de heer Van Dam integer en levendig over zijn verleden en  heden.

Aangrijpend is zijn relaas van de reden waarom hij uit het familiebedrijf gestapt is. 

Dit  programma wordt uitgezonden op maandag 7 november om 20.00 u, met herhalingen op dinsdag 8 november 22.00 uur en zondag 13 november om 19.00 u.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu