30 januari 2023

De Duveldragers nemen kakofoon mee naar Hoorn

Het debuut van de West-Friese Duveldragers op Kapellenfestival Kakofonie, dat afgelopen zaterdag in zalencentrum De Brug werd gehouden, had niet mooier kunnen eindigen. De Duveldragers uit Hoorn wisten volgens de stemmingmeters met hun optredens de meeste waardering van de andere 13 kapellen te vergaren.

De Duveldragers uit Hoorn
Fotograaf: Jan van den Berg

De vreugde was dan ook groot toen De Duveldragers na de Grande-Finale de wisseltrofee de ‘Kakofoon’ kregen uitgereikt door de stemmingladys. De trofee verhuist nu dus voor een jaar naar het West-Friese Hoorn, waar hij vast een mooi plaatsje gaat krijgen in hun oefenlocatie.

Veertien blaaskapellen
Na de euforie en de overhandiging van de trofee werd de avond door de Duveldragers afgesloten met een enthousiaste toegift. Het Kapellenfestival Kakofonie werd dit jaar na twee afgelaste edities voor de 28e keer georganiseerd in Zalencentrum De Brug​ te Reeuwijk. Met veertien fantastische blaaskapellen waren de zalen aan het begin van de avond al goed gevuld met zo’n 250 muzikanten en het reeds toegestroomde publiek en zat de stemming er al gauw in.

Deelnemers
Kakofonie 2023 was wederom een zeer geslaagd festival, mede dankzij de blaaskapellen: Bar Gebeure, The Rolling Tones en Rataplan 2.0 uit Dordrecht​, de Batenbouwers uit Nieuwegein, de Blaaskaken uit Boskoop, de Blaasknarren uit Leidschendam, de Chicas uit Prinsenbeek, de Gespleten Klomp uit Leiden, de Duveldragers uit Hoorn, de Fluutjes uit Bussum, de Nu Je Er Toch Band uit Nieuw Vennep, SHE’s uit Udenhout en de Waaghalzen en WildeBRAZZ uit Gouda​.

Volgend jaar
Dus op naar volgende jaar, want dan vindt op 20 januari 2024 de 29e editie van het Kapellenfestival Kakofonie plaats in Zalencentrum de Brug in Reeuwijk.

Info, foto’s en filmpjes over Kakofonie 2023 zijn binnenkort beschikbaar via de site www.kapellenfestival.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu