Gepubliceerd 5 maart 2024

De Bodegraafse Balie: een nieuw gespreks- en debatavond in het Evertshuis

De bodegraafse Balie is een nieuw evenement in het Evertshuis. Het is een gespreks- en debatavond met een gast die bij de actuele maatschappelijke trends aansluit.

De avonden van de Bodegraafse Balie zijn gratis toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en eindigen om 21.00 uur. Het publiek kan diverse vragen stellen en met elkaar in debat gaan. Na het debat kan aan de bar nog verder worden gepraat over de besproken onderwerpen. Er is een team van vijf gespreksleiders die garanderen dat het gesprek op een waardige en respectvolle wijze zal verlopen. Vanaf het nieuwe theaterseizoen zullen zij bij toerbeurt een gast uitnodigen en de avond leiden.

De eerste pilots zijn op 19 en 26 maart a.s. in het Grand Café van het Evertshuis. Op dinsdag 19 maart a.s. is Frank Rijkaart te gast. Hij werd afgelopen jaar gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland voor de BBB, met onder meer stikstof en landbouw en visserij in zijn portefeuille. Hij vertelt over zijn ambitie, wat hij zoal tegenkomt en wat hij voor zijn eigen gemeente kan betekenen. Op dinsdag 26 maart a.s. is Marinka Drost aanwezig. Zij is expert op het gebied van leren, toetsen, alignment en formatieve evaluatie, met als doel het optimaal benutten van het potentieel van iedere leerling. Marinka vertelt over de achteruitgang in de onderwijsprestaties omdat steeds meer leerlingen van het middelbaar onderwijs afkomen als laaggeletterde.

Het idee van de Bodegraafse Balie is geïnspireerd op de debatcentra in veel steden, waar mensen rond allerlei onderwerpen elkaar kunnen ontmoeten in een gesprek, op basis van goede informatie. De formule past goed in de ambitie van het Evertshuis om zich te ontwikkelen in de richting van het Story House concept. Vanaf september zal de Bodegraafse Balie om de week op dinsdagavond georganiseerd worden in het Evertshuis.

Ga voor meer informatie naar www.evertshuis.nl/bodegraafse-balie-met-frank-rijkaart.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN