Gepubliceerd 8 maart 2024

‘De Bieb op school’ geopend op Het Vogelnest

Woensdag 6 maart heeft wethouder Elly de Vries ‘De Bieb op school’ geopend op OBS Het Vogelnest te Bodegraven.
De boeken in de schoolbibliotheek zijn vernieuwd en voorzien van codes waarmee de leerlingen van Het Vogelnest  de nieuwste boeken op school kunnen lenen.

Met ‘De Bieb op school’ slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school en thuis. De kinderen worden gestimuleerd om meer te lezen en om verstandig om te gaan met internet, sociale media en games. De bieb op school helpt ook door deskundige lees- en mediaconsulenten in te zetten.

Schrijfster Selma Noort heeft een gastles gegeven en om 13:00 uur is ‘De Bieb op school’ op een aparte manier geopend. De leerlingen hebben namelijk met de oude boeken een domino gebouwd in de aula rond de nieuwe Bieb. De wethouder heeft het eerste boek van de glijbaan laten glijden waarna de gehele domino is gaan lopen. De nieuwe boeken worden natuurlijk gebruikt waar ze voor bedoeld zijn: Met plezier lezen!
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN