17 mei 2023

Dauwtrappen Reeuwijkse Plassen

Maak een vroege start op Hemelvaartsdag en kom dauwtrappen bij de Reeuwijkse Plassen. Na een kop koffie of thee ga je zelf op pad met een routekaart en maak je een wandeltocht van 7, 13 of 18 kilometer. Dwaal over de oude houtkades, langs de Enkele en Dubbele Wiericke en loop tussen de plassen en weilanden door. Geniet van de morgenstond en ervaar de stilte in het gebied.

Bij terugkomst staat er een ontbijt voor je klaar op natuurboerderij Hoeve Stein. Neem daarna een kijkje bij de boer en zie het voeren en melken van de koeien. Proef van de verse melk en aai een kalfje. Kinderen krijgen een kleurplaat en kunnen een boerderijbewijs halen. Ook worden er diverse streekproducten aangeboden. Kortom: een geweldige activiteit voor jong en oud.

Op donderdag 18 mei 2023 van 05.00 tot 07.30 uur. Natuurboerderij Hoeve Stein, Oukoopsedijk 20, 2811 NG Reeuwijk.

Kaarten www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu