Gepubliceerd 17 mei 2023

Dauwtrappen Reeuwijkse Plassen

Maak een vroege start op Hemelvaartsdag en kom dauwtrappen bij de Reeuwijkse Plassen. Na een kop koffie of thee ga je zelf op pad met een routekaart en maak je een wandeltocht van 7, 13 of 18 kilometer. Dwaal over de oude houtkades, langs de Enkele en Dubbele Wiericke en loop tussen de plassen en weilanden door. Geniet van de morgenstond en ervaar de stilte in het gebied.

Bij terugkomst staat er een ontbijt voor je klaar op natuurboerderij Hoeve Stein. Neem daarna een kijkje bij de boer en zie het voeren en melken van de koeien. Proef van de verse melk en aai een kalfje. Kinderen krijgen een kleurplaat en kunnen een boerderijbewijs halen. Ook worden er diverse streekproducten aangeboden. Kortom: een geweldige activiteit voor jong en oud.

Op donderdag 18 mei 2023 van 05.00 tot 07.30 uur. Natuurboerderij Hoeve Stein, Oukoopsedijk 20, 2811 NG Reeuwijk.

Kaarten www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN