Gepubliceerd 8 januari 2024

Danny Binnendijk weer snelste tijdens Snertloop en € 7850 voor goede doel

Danny Binnendijk was weer de snelste tijdens de Snertloop van RVC’33. De Bodegraver bleef met 13.15 ruim binnen het kwartier. Daarmee was hij ook veel sneller dan vorig jaar (14.51) over het rondje ‘Baars’, zoals de 4,2 km ook wel wprdt genoemd. Bij de vrouwen was Julia Oudijk-Fiedler de snelste in 18.15. Het goede doel gekoppeld aan de Snertloop bracht maar liefst € 7850 op voor de Prinses Maxima Centrum Foundation.

● Start van de 4,2 km. Dirk-Jan Blanken (596), Danny Binnendijk (330) en Roel Weerheim (477) pakken al de koppositie. (Foto: Letty Blanken)

Sportief

Voor de Snertloop kwamen 189 lopers (wandelaars niet meegerekend) aan de start. Eerst liep de jeugd t/m 10 jaar de traditionele rondje(s) om het hoofdveld. Ook werd er weer volop gewandeld. Om 3 uur werd het startschot gegeven voor het hoofdnummer de 4,2 km. Daarin ging Danny Binnendijk bij de mannen als grote favoriet van start. Hij finishte dan ook ver voor het deelnemersveld uit in 13.15. Dirk-Jan Blanken (RVC’33) volgde als 2e ruim 1 minuut later in 14.59. Peter Rijnbeek van RVC’33 kwam als 3e in 15.27 over de eindstreep.

● Danny Binnendijk stormt op de finish af. Hij was veruit de snelste op de 4,2 km.

Julia Oudijk-Fiedler ging in 18.15 rond de 28e plaats over de eindstreep maar was daarmee wel de snelste vrouw. Marleen Vroegop werd met 18.28 2e.

Fraaie opbrengst

Naast het sportieve gedeelte draait het bij de organisatie van de snertloop vooral om de opbrengst voor het goede doel. Dit keer werd voor de Prinses Maxima Centrum Foundation het prachtige bedrag van € 7850 ingezameld.

Dit goede doel werd aangedragen door de familie van Tess en haar ouders Nathalie en Wouter, beiden RVC’33-lid. In september 2022 werd bij de toen 2-jarige Tess een vorm van kinderkanker geconstateerd. Na een operatie en meerdere chemotherapieën is Tess sinds 11 december klaar met haar behandeling.  Deze zware periode is het gezin door gekomen met steun van vrienden, familie en kennissen maar ook door het “Quality of life” programma van het Prinses Maxima Centrum. Daar hebben ze zelf de waarde van de Foundation ervaren.

● Voor de Prinses Maxima Centrum Foundation werd € 7850 ingezameld. (Foto: Letty Blanken)

Voor mensen die er niet bij waren en nog willen doneren dan kan dat via https://www.maximaalinactie.nl/fundraisers/rvc-33-snertloop

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN