Gepubliceerd 22 juli 2023

Erwin Timmerarends domineert in Polsbroekerdam

Het lijkt erop dat sprongen over de 21 meter bij Erwin Timmerarends meer regelmaat dan uitzondering worden. Tijdens de Klever Montage Bokaal zaterdagmiddag in Polsbroekerdam sprong de Bodegraver superieur zelfs 2x ruim over de 21 meter en boekte daarmee z’n 6e dagzege in het seizoen.

● De winnaars om de Klever Montage Bokaal te samen op het podium. In het midden Erwin Timmerarends winnaar bij de senioren.

Uitgedund

Zaterdagmiddag was het deelnemersveld bij de senioren behoorlijk uitgedund. O.a. Reinier Overkamp, Lucas van Eijk en de gebroeders Wouter en Thomas van Midden lieten verstek gaan. Ondanks het ontbreken van die namen pakte Timmerarends flink uit. Niet alleen om z’n voorsprong in het algemeen klassement uit te bouwen, maar ook de goede vorm van de laatste tijd vast te houden. Al in z’n 2e sprong van de voorronde zweefde de Bodegraver fijntjes naar een fraaie 21,24 m. Met een nog niet in goede doen zijnde Jaco de Groot en een Rian Baas die dit seizoen nog weinig had gesprongen, leek Timmerarends al een beslissende slag te hebben geslagen. Hoewel Baas in z’n 3e sprong van de voorronde al 20,05 m. op het scorebord bracht.

● Al in z’n 2e sprong van de middag bracht Erwin Timmerarends 21,24 m op het scorebord.

Baas boven baas

De finale, die ook nog even werd onderbroken door een regenbui, kreeg bij de laatste twee sprongen toch nog een onverwachte climax. In z’n 2e finalesprong verraste Rian Baas door de 21,24 m. van Timmerarends uit de voorronde te evenaren. En werd ineens medekoploper bij de senioren. Terwijl Baas daarover nog even op een roze wolk leefde, klom Timmerarends kort daarop in zijn laatste beurt spectaculair hoog in de stok om er nog een klap op te geven.  Met 21,45 m. werd hij toch weer baas boven baas.

● Blijdschap bij Erwin Timmerarends die in z’n laatste sprong alsnog Rian Baas (r) als medekoploper voorbij sprong.

Succesvolle middag

Het was voor Timmerarends in veel opzichten een succesvolle middag. Niet alleen om de dagzege maar ook om het verstevigen van z’n leidende positie in het algemeen klassement. En het 2x overbruggen van de 21 meter in een zelfde wedstrijd geeft bovendien het vertrouwen in eigen kunnen een flinke boost.

Algemeen klassement (ABZ De Samenwerking):

1 Erwin Timmerarends (Bodegraven) 145,15
2 Reinier Overkamp (Benschop)     14O,91
3 Jaco de Groot (Kamerik)         14O,42

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN