24 september 2020

Dagelijks het ‘Weerbericht door Mees Weststrate’

In samenwerking met RPL, de lokale omroep van Woerden brengt nu ook BR6 vanaf 24 september dagelijks op de website ‘het weerbericht voor het Groene Hart door Mees Weststrate’.

Mees, tevens voorzitter van RPL Woerden, houdt zich al sinds zijn 12e jaar bezig met het weer. Toen nog heel simpel met een thermometer, een regenmeter, een hygrometer, een windvaantje en een schriftje waarin hij alles opschreef. Tegenwoordig werkt hij vanzelfsprekend met professionele computerweermodellen. “Ieder weerman of – vrouw”, laat Mees weten, “werkt voor zijn of haar voorspellingen met een favoriet weermodel”. Mees gebruikt zelf graag het Engelse en af en toe het Duitse model.

Jarenlange ervaring, een goede inschatting en het gebruik van de juiste computermodellen maakt dat Mees er zelden naast zit. ‘’Soms”, vertelde hij enige jaren geleden in een interview met RPL Woerden, “is het ook een beetje geluk hebben. Een onweersbui kan geheel onverwachts ineens een andere kant op bewegen en dan zit je er gewoon naast”.

Naast een dagelijkse voorspelling, verzorgt Mees Weststrate ook een Weekend Weerbericht, dat BR6 inmiddels al een aantal jaren op de televisie uitzendt. Vanaf dit weekend zal dit weerbericht ook gepubliceerd worden op de website van BR6 en op de gelijknamige Facebookpagina. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu