24 september 2020

Dagelijks het ‘Weerbericht door Mees Weststrate’

In samenwerking met RPL, de lokale omroep van Woerden brengt nu ook BR6 vanaf 24 september dagelijks op de website ‘het weerbericht voor het Groene Hart door Mees Weststrate’.

Mees, tevens voorzitter van RPL Woerden, houdt zich al sinds zijn 12e jaar bezig met het weer. Toen nog heel simpel met een thermometer, een regenmeter, een hygrometer, een windvaantje en een schriftje waarin hij alles opschreef. Tegenwoordig werkt hij vanzelfsprekend met professionele computerweermodellen. “Ieder weerman of – vrouw”, laat Mees weten, “werkt voor zijn of haar voorspellingen met een favoriet weermodel”. Mees gebruikt zelf graag het Engelse en af en toe het Duitse model.

Jarenlange ervaring, een goede inschatting en het gebruik van de juiste computermodellen maakt dat Mees er zelden naast zit. ‘’Soms”, vertelde hij enige jaren geleden in een interview met RPL Woerden, “is het ook een beetje geluk hebben. Een onweersbui kan geheel onverwachts ineens een andere kant op bewegen en dan zit je er gewoon naast”.

Naast een dagelijkse voorspelling, verzorgt Mees Weststrate ook een Weekend Weerbericht, dat BR6 inmiddels al een aantal jaren op de televisie uitzendt. Vanaf dit weekend zal dit weerbericht ook gepubliceerd worden op de website van BR6 en op de gelijknamige Facebookpagina. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu