22 december 2020

Daag je Buurt uit!

Het gebeurt in de huidige tijd steeds vaker; even een frisse neus halen en een wandeling maken door de buurt. Maar let op! Misschien zie jij wel een beweeg-poster van Daag je Buurt uit!

Daag je Buurt uit! is een actie opgezet door de Buurtsportcoaches van SenW. Dit initiatief richt zich op de combinatie van het stimuleren van beweging en samenhorigheid binnen een buurt en/of wijk. Iedereen kan meedoen terwijl de RIVM-maatregelen makkelijk zijn toe te passen. Het concept vormt zich door het plaatsen van een beweeg-poster achter je raam. Voorbijgangers kunnen bij het zien van de poster de beweging en/of handeling uitvoeren. Er zijn tien verschillende bewegingen ontworpen zodat je een beweging kan kiezen die jou aanspreekt. Zo kan je kiezen om een ‘zwaai’-poster op te hangen zodat mensen even naar binnen zwaaien bij het langslopen. Andere bewegingen zijn onder andere het hoofd kantelen, knie heffen, schouders aantikken.

Buurtsportcoach Ylaila: ‘De behoefte aan beweging en socialisatie onder de inwoners binnen de gemeente is merkbaar. Als Buurtsportcoaches willen we daar zo nauw mogelijk op inspelen. Na wat denkwerk is het idee voor Daag je Buurt uit! ontstaan. Met dit initiatief wordt de drempel tot beweging en sociale interactie verkleind. Soms kan met een klein gebaar een groot verschil gemaakt worden’.

Daag je Buurt uit! is een actie waar wijkbewoners vrijwillig aan mee kunnen doen. Vol enthousiasme roepen de Buurtsportcoaches iedereen op mee te doen. Benieuwd hoe dit kan? Vanaf 23 december zijn de posters beschikbaar op de website van SenW (www.senw-br.nl). Print één van de beschikbare posters en plak deze achter het raam.

• Ylaila van Wijk

Ook is er de mogelijkheid een poster op te halen bij één van de ophaalpunten in Reeuwijk, namelijk bij de COOP (van Staverenstraat 12-20), Jumbo (miereakker 18) en bij Recrea (verlengde Breevaart 3a).

0 Shares
Sluit Menu