23 februari 2023

D66 wil betere aansluitingen OV

D66 voert campagne voor de Statenverkiezingen met een plan voor beter openbaar vervoer. Het doel is om binnen een kwartier op het werk, school, bij familie of vrienden te zijn. Dit willen ze bereiken door te regelen dat iedereen binnen 1 km bij een bus-, tram of treinhalte woont.

Volgens de partij is er in de afgelopen jaren teveel focus geweest op de autobestuurder. Te veel geïnvesteerd in asfalt. En ook de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat vervoersbedrijven het moeilijk hebben.

D66 wil vooruit, met snel en gemakkelijk openbaar vervoer voor iedereen. Dat willen ze doen door te investeren in slimmer en uitgebreider openbaar vervoer. Door te kijken naar oplossingen op maat zoals MaaS (Mobility as a Service) en bij nieuwe woonwijken eerst te zorgen voor een goede aansluiting op het openbaar vervoer, zodat meer mensen uiteindelijk kiezen voor het OV en niet voor de auto.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu