30 januari 2023

D66 stelt vragen over ontbreken van juiste stikstofvergunningen

Fractievoorzitter Laura Neijenhuijs van D66 Zuid-Holland heeft vragen gesteld aan gedeputeerde Staten naar aanleiding van een bericht van de NOS over het ontbreken van juiste stikstofvergunningen. Ze vraagt hoe groot dit probleem in Zuid-Holland is en of er überhaupt voldoende ambtelijke capaciteit is om te kunnen handhaven op de stikstofvergunningen.

Ook vraagt ze om helderheid over de omvang van het probleem bij de natuurgebieden en wat dit betekent voor eventuele nieuwe vergunningen. Wanneer blijkt dat het college de cijfers niet paraat heeft dringt D66 aan op het zo snel mogelijk onderzoeken en in kaart brengen van de omvang van dit probleem.

Koeien in de wei

Sommige provincies maken momenteel haast om alsnog alle vergunningen boven tafel te krijgen. Wanneer blijkt dat (boeren-)bedrijven vervolgens niet de juiste vergunningen hebben, zouden zij hun activiteiten moeten stoppen indien er geen ruimte gevonden wordt om alsnog een vergunning te verlenen.

Dat laatste kan bijvoorbeeld worden bereikt door andere boeren uit te kopen of te verplaatsen. Het is volgens experts onmogelijk om de stikstofproblemen op te lossen zonder een goed overzicht van alle vergunningen. Daarom wil D66 zeker weten dat de provincie dit scherp heeft, alleen dan kunnen we vooruit richting een oplossing voor de stikstofcrisis om de woningbouw van het slot te halen, en de natuur te herstellen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu