Gepubliceerd 30 januari 2023

D66 stelt vragen over ontbreken van juiste stikstofvergunningen

Fractievoorzitter Laura Neijenhuijs van D66 Zuid-Holland heeft vragen gesteld aan gedeputeerde Staten naar aanleiding van een bericht van de NOS over het ontbreken van juiste stikstofvergunningen. Ze vraagt hoe groot dit probleem in Zuid-Holland is en of er überhaupt voldoende ambtelijke capaciteit is om te kunnen handhaven op de stikstofvergunningen.

Ook vraagt ze om helderheid over de omvang van het probleem bij de natuurgebieden en wat dit betekent voor eventuele nieuwe vergunningen. Wanneer blijkt dat het college de cijfers niet paraat heeft dringt D66 aan op het zo snel mogelijk onderzoeken en in kaart brengen van de omvang van dit probleem.

Koeien in de wei

Sommige provincies maken momenteel haast om alsnog alle vergunningen boven tafel te krijgen. Wanneer blijkt dat (boeren-)bedrijven vervolgens niet de juiste vergunningen hebben, zouden zij hun activiteiten moeten stoppen indien er geen ruimte gevonden wordt om alsnog een vergunning te verlenen.

Dat laatste kan bijvoorbeeld worden bereikt door andere boeren uit te kopen of te verplaatsen. Het is volgens experts onmogelijk om de stikstofproblemen op te lossen zonder een goed overzicht van alle vergunningen. Daarom wil D66 zeker weten dat de provincie dit scherp heeft, alleen dan kunnen we vooruit richting een oplossing voor de stikstofcrisis om de woningbouw van het slot te halen, en de natuur te herstellen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN