Gepubliceerd 21 mei 2024

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart, waar de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onder andere deel van uitmaakt, heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad, zoals door het verlenen van subsidies. Voorbeelden van deze invloed zijn De Gouwepolder bij Boskoop, de Lagenwaardse polder bij Koudekerk aan den Rijn en Fort Wierickerschans bij Bodegraven.

D66 wil met de route op een luchtige manier in beeld brengen waar de Europese Unie op lokaal niveau invloed heeft op de directe leefomgeving.

De route is te downloaden op de website https://d66.nl/groenehart/fietstocht/. Hierop is ook een toelichting te vinden over de plaatsen waar de EU bij betrokken was.

Op 25 mei zullen enkele leden van D66 de fietsroute gaan fietsen om campagne te voeren in enkele kernen. Liesbeth Krol, die op nummer 19 staat van de Europese lijst, zal een stuk meefietsen. Ook Anita Pannebakker, oorspronkelijk uit Boskoop en nummer 9 op de lijst, zal meedoen.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN