28 maart 2023

D66 dient motie in voor gratis menstruatieproducten

In Bodegraven-Reeuwijk wil D66 opkomen voor vrouwen en meisjes die te maken hebben met menstruatie-armoede en een oplossing bieden. De fractie dient 29 maart een motie in waarin zij de gemeente vraagt om via MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten) deze producten beschikbaar te stellen op een laagdrempelige locatie, zoals de voedselbank en de huizen van alles. Dit kan gedekt worden vanuit bestaande middelen in het (landelijk) armoedefonds. Naast het organiseren hoeft het de gemeente dus niets te kosten.

Wie geen toegang heeft tot geschikte menstruatieproducten loopt gezondheidsrisico’s en is minder mobiel. D66 Raadslid Leon Prijs: ‘bezuinigen op eten of thuisblijven van school zijn schokkende gevolgen van een normaal lichamelijk proces en dat vind ik een probleem. Daarom moeten er ook in onze gemeente gratis menstruatieproducten beschikbaar komen voor deze meisjes en vrouwen.’

Armoede zou meisjes en vrouwen in Nederland nooit moeten weerhouden van deelname aan dagelijkse activiteiten, zoals school of werk. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft. Prijs: “Ons motto van iedereen vrij laten, maar niemand vallen blijft voor ons leidend. Dit is een mooie gelegenheid om voor deze groep vrouwen en meisjes wat te kunnen doen.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu