Gepubliceerd 28 maart 2023

D66 dient motie in voor gratis menstruatieproducten

In Bodegraven-Reeuwijk wil D66 opkomen voor vrouwen en meisjes die te maken hebben met menstruatie-armoede en een oplossing bieden. De fractie dient 29 maart een motie in waarin zij de gemeente vraagt om via MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten) deze producten beschikbaar te stellen op een laagdrempelige locatie, zoals de voedselbank en de huizen van alles. Dit kan gedekt worden vanuit bestaande middelen in het (landelijk) armoedefonds. Naast het organiseren hoeft het de gemeente dus niets te kosten.

Wie geen toegang heeft tot geschikte menstruatieproducten loopt gezondheidsrisico’s en is minder mobiel. D66 Raadslid Leon Prijs: ‘bezuinigen op eten of thuisblijven van school zijn schokkende gevolgen van een normaal lichamelijk proces en dat vind ik een probleem. Daarom moeten er ook in onze gemeente gratis menstruatieproducten beschikbaar komen voor deze meisjes en vrouwen.’

Armoede zou meisjes en vrouwen in Nederland nooit moeten weerhouden van deelname aan dagelijkse activiteiten, zoals school of werk. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft. Prijs: “Ons motto van iedereen vrij laten, maar niemand vallen blijft voor ons leidend. Dit is een mooie gelegenheid om voor deze groep vrouwen en meisjes wat te kunnen doen.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN