Gepubliceerd 30 oktober 2022

CVC Reeuwijk stelt teleur tegen FC IJsselmonde

CVC Reeuwijk heeft dit seizoen een selectie die iedere wedstrijd zal moeten bikkelen om zich staande te houden in de 3e klas. En dat lieten de Reeuwijkers afgelopen zaterdag achterwege tegen FC IJsselmonde. En dat leidde tot een teleurstellende 2-1 nederlaag tegen een ploeg die bepaald niet te boek staat als hoogvlieger.

● Kay Garretsen probeert de bal af te schermen. Kevin v.d. Heuvel kijkt toe.

Goede start

CVC Reeuwijk ging eerst nog goed van start. In de 16e min. draaide Sven de Jong een hoekschop binnen die volgens scheidsrechter Scherpenhuyzen de doellijn was gepasseerd: 0-1. Het was het moment voor CVC om door te pakken, maar dat gebeurde niet.

● Sven de Jong duelleert om de bal. Hij scoorde de 0-1 uit een hoekschop.

Averij

Vanaf de 28e min. liep CVC twee tikken op, die de Reeuwijkers niet meer te boven kwamen. Het begon bij verdediger Arthur Heij die z’n tegenstander door de verdediging liet glippen. Mark Veerman wist nog ten koste van een overtreding een verdere vrije doorgang te voorkomen. Maar nam daarmee wel het risico met rood van het veld te worden gestuurd. Met geel kwam de CVC-verdediger goed weg. De 1-1 vloog er daarna uit de vrije trap alsnog in. In de 30e min. viel zelfs de 2-1 toen CVC verdedigend teveel ruimte weggaf. En zo kreeg de wedstrijd binnen twee minuten een geheel andere wending.

Onzuiverheid

Terwijl het sein om de mouwen op te stropen al lang was gegeven, kreeg CVC maar niet het betere aanvalsspel in de voeten. Het ontbrak aan zuivere passing waardoor de bal al weer gauw werd ingeleverd en het spelen van de lange bal niet uit de verf kwam. Bovendien bleven diverse spelers onder hun normale niveau.

Zonder succes

In de 2e helft kwam Joep van Keulen binnen de lijnen om de aanvalskracht meer een gezicht te geven en verhuisde aanvoerder Aksel Koopman naar de laatste linie. In de 47e min. leek Kay Garretsen de 2-2 te gaan maken, maar hij richtte recht op doelman Fortes af. Een volgende kans op de 2-2 liet Joep van Keulen in de 65e min. liggen. Zijn schot suisde net over de bovenlat.

Offensief

In het laatste kwartier kwam er zowaar nog een echt CVC-offensief, maar slordigheden in de aanname en verkeurde keuzes bij CVC en geluk bij de thuisclub bleef de gelijkmaker uit. In die fase kroop CVC ook zelf nog tweemaal door het oog van de naald. Eerst hielp Mark Veerman de uit positie gespeelde Rick v.d. Mast uit de problemen. En even later voorkwam de CVC-goalie zelf nog met de voet een zekere derde Rotterdamse treffer.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN