Gepubliceerd 10 december 2023

CVC Reeuwijk richt zich op en wint met 4-1 van Cabauw (+ radioverslag)

Een opsteker voor CVC Reeuwijk. Het boekte een fraaie 4-1 zege op Cabauw. Het is de 2e zege voor de Reeuwijkers dit seizoen. Daarmee werd toch nog voor de winterstop een lichtpuntje gevonden om directe degradatie te voorkomen.

● Fred Plomp met in zijn rug een Cabauwse tegenstander.

Het was weer afzien langs de lijn door het bar slechte weer dat al wekenlang de competitie teistert. Echter de manier waarop CVC Reeuwijk zich oprichtte tegen Cabauw maakte heel veel goed. Dat was de eerste 15 minuten zeker nog niet het geval. Cabauw prikte al snel de 0-1 op het scorebord en daarmee liep CVC Reeuwijk weer achter de feiten aan. Echter na een half uur tilde Cabauw zelf CVC Reeuwijk weer op het paard. Fred Plomp werd in de Cabauwse zestien ten val gebracht. De toegekende strafschop werd door Youri Kalmeijer onberispelijk ingeschoten: 1-1. Nadien begon er iets te gloren bij CVC Reeuwijk.

● CVC-aanvoerder Kay Garretsen steekt het middenveld over.

Rake kopbal

In de 2e helft bracht CVC aanvallend meer op de mat en moest Cabauw zo nu en dan verdedigend nog alle zeilen bij zetten. Het kwam in de 59e min. goed weg toen een uitbraak van de rappe Fred Plomp niet tot een Reeuwijkse treffer leidde. Amper 3 minuten later was het wel raak door Roy Elderhorst, die met een rake kopbal zich even liet gelden als verdediger: 2-1.

Uitbraak

Cabauw, de nr. 3 op de ranglijst in rep en roer. Trok de gashendel nog eens flink open, maar legde daarbij meer kansen bloot voor een Reeuwijkse counter. En dat voltrok zich in de 70e min. via een uitbraak van Fred Plomp. Cabauw-goalie Rudy Beumkes pareerde weliswaar zijn inzet, maar Mohamed Achchibani bemachtigde nog de rebound voor de 3-1.

● Mohamed Achchibani zorgde voor de 3-1.

Puik keeperswerk

De strijd was nadien zeker nog niet beslist. Het was vooral te danken aan keeper Rick Verbunt die de kostbare voorsprong voor CVC op het scorebord hield. In de 77e min. loodste Youri Kalmeijer met de 4-1 CVC Reeuwijk naar een op wilskracht bevochten fraaie zege.

Periodetitel ligt voor het grijpen

Cabauw kan het zuur van de nederlaag komende zaterdag weer snel wegspoelen, want de 1e periodetitel ligt dan voor het grijpen als het inhaalduel thuis tegen Linschoten winnend wordt afgesloten.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

CVC Reeuwijk-Cabauw 1e helft (verslag André van Egdom)
CVC Reeuwijk-Cabauw 2e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN