Gepubliceerd 19 maart 2023

CVC Reeuwijk pakt opnieuw een punt

CVC Reeuwijk pakte afgelopen weekend opnieuw een punt. Het zet nog geen zoden aan de dijk om zich van de laatste plaats te weken in 3C. Maar een punt is altijd nog beter dan met lege handen staan, zoals CVC zo vaak overkwam. Op sportpark Groene Zoom kwamen CVC Reeuwijk en FC IJsselmonde in een pover duel niet verder dan 1-1.

● Fred Plomp in de aanval voor CVC Reeuwijk.

Lange bal

CVC trad aan zonder Aksel Koopman. De CVC-aanvoerder moest een schorsing uitzitten van een wedstrijd. Dat gaf wat aanpassingen in de opstelling. Beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal. IJsselmonde creëerde daarmee een aantal gevaarlijk counters, die vooral Nick Dronkert aan de rechterkant in de CVC-achterhoede onder druk zette. De jonge CVC’er had moeite z’n snelle tegenstander te belopen.

● Nick Dronkert rukt op richting middenlijn. De jonge CVC’er beleefde een zware middag als vedediger.

Opmerkelijk moment

In de 22e min. moment stoof Norbert van Keulen met bal op keeper Imerson Fortes af. Geïrriteerd door de aanraking gaf de IJsselmonde-goalie Van Keulen een tikkie. Het optreden van scheidsrechter Gomes was nadien opmerkelijk. In plaats van een strafschop besloot hij CVC een indirecte vrije schop te geven in de 16 en liet hij Gomes ontsnappen aan rood. Na de wedstrijd gaf de leidsman wel een vreemde eigen draai aan het moment. In zijn beleving hield de keeper de bal te lang in zijn bezit.

Fraaie goal

In de 43e min. kreeg CVC een lekkere steun in de rug voor een resultaat tegen FC IJsselmonde. Van buiten het strafschopgebied vond Norbert van Keulen met een fraai diagonaal schot de Rotterdamse bovenhoek: 1-0.

● Norbert van Keulen probeert nog bij de bal te komen. Hij scoorde op fraaie wijze de 1-0.

Toch weer snelle gelijkmaker

Toch gaf CVC in de 2e helft weer snel de voorsprong uit handen. IJsselmonde, dat in de 1e helft ook al twee treffers zag geannuleerd, zette er een tandje bij voor de gelijkmaker. En die kwam al in de 47e minuut: 1-1. Daarna waren er voor beide ploegen nog goede kansen voor nog een driepunter. Met een goeie redding behoedde Rick Verbunt in de 61e min. CVC voor de 1-2. En in de 81e min. had Fred Plomp eigenlijk de 2-1 moeten scoren.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN