Gepubliceerd 16 april 2023

CVC Reeuwijk pakt nog een strohalm (+ radioverslag)

Door een 2-0 zege op naaste concurrent DHL pakte CVC Reeuwijk nog een strohalm om te ontsnappen aan directe degradatie. Door de 5e driepunter van het seizoen houdt CVC nog zicht op nacompetitieplaats 11. Daar zijn de Reeuwijkers nu nog 3 punten van verwijderd.

● Rick Hammer in balbezit en probeert Kevin de Heuvel aan de bal te krijgen.

Gaan voor nog een kans

CVC Reeuwijk en DHL verkeren in zwaar weer. Degradatie dreigt en dan wil je nog wel gaan voor een herkansing. Een goede start in de wedstrijd van afgelopen zaterdag was dan ook cruciaal. En daar wist CVC Reeuwijk snel aan te voldoen. Rick Hammer tilde CVC in de 8e min. naar een 1-0 voorsprong. Dat had de jonge CVC’er ook al in de 4e min. moeten doen. Echter een opmaat gesneden voorzet van Aksel Koopman schoof hij toen jammerlijk naast.

● Rick Hammer doet nog een uiterste poging om de bal te spelen.

Hachelijke momenten

In het restant van de 1e helft maakte de CVC-verdediging zonder de geblesseerde Mark Veerman nog een paar hachelijke momenten door. Op slag van rust liet CVC zelf ook nog een tweetal flinke kansen liggen voor een grotere voorsprong.

Goed uit de kleedkamer

In het verleden begon CVC nog wel eens te slap aan de 2e helft met een te snelle tegengoal als gevolg. Daar was tegen DHL geen sprake van. In de 51e min. prikte Fred Plomp uit een scrimmage de 2-0 binnen. Nog was de wedstrijd niet beslist, hoewel de 2-0 zeker een behoorlijke tik op de neus was voor de Delftenaren.

Kansen

Nadien kwamen er nog een paar  kansen om treffers op het scorebord te krijgen. In de 69e min. had DHL de aansluitingstreffer moeten maken. Het gebeurde niet en kwam CVC met de schrik vrij. En een minuut later vermorste de vrijgespeelde Fred Plomp een megakans voor de derde Reeuwijkse treffer. Met een veel te wilde trap joeg hij de bal over het doel. DHL in de 2e helft in veel mindere doen, wist er geen spannende slotfase meer in te blazen en hield CVC de 2-0 voorsprong vast.

Strijd om de 11e plek

De strijd om de 11e plek voor een herkansing na de reguliere competitie is nog open voor CVC Reeuwijk. Het zal dan sowieso moeten afrekenen met VVOR en die tegenstander zal komende zaterdag de prooi moeten zijn voor de Reeuwijkers.

STAND ONDERIN IN 3C
11 VVOR         21 - 2O (nacompetitie)
12 DHL          21 - 18 (degradatie)
13 CVC Reeuwijk     21 - 17 (degradatie)
14 SEP          21 - 14 (degradatie)

RADIOVERSLAG:

CVC Reeuwijk-DHL 1e helft (verslag André van Egdom)
CVC Reeuwijk-DHL 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN