22 mei 2022

CVC Reeuwijk krijgt FC Oudewater opnieuw op de knieën: 3-2 (+ radioverslag)

Afgelopen zaterdag werd de top 4 in de 3e Klasse A flink opgeschud! Verantwoordelijk daarvoor was CVC Reeuwijk dat koploper FC Oudewater met 3-2 beentje lichtte. En dat had grote gevolgen voor de ranglijst bovenin, want daarin is Alphia nu de nieuwe koploper, terwijl CVC Reeuwijk zelf opschoof naar de 3e plek.

● Met de ruggen tegen elkaar. Met rechts Bryan de Bruin die de 3-1 scoorde voor CVC Reeuwijk.

Zand in de motor

Toen 8 maart CVC Reeuwijk met 1-3 FC Oudewater de eerste nederlaag toebracht, liep daarna langzamerhand nog meer zand in de motor van de Oudewaternaren. En begon het ook te knagen aan de mentale weerbaarheid. Dat FC Oudewater weer schade zou oplopen, was zeker nog niet af te lezen aan de 1e helft. Aanvallend had FC Oudewater meer te bieden. Zo overleefde CVC Reeuwijk een paar hachelijke momenten voor eigen doel. Daartegenover stelde CVC zelf nog een kopbal van Norbert van Keulen, die maar net over de kruising vloog.

● Norbert van Keulen kopt de bal over het Oudewater-doel.

Strafschop

In de 31e min. kwam FC Oudewater op voorsprong, toen scheidsrechter Kaijen de bal op de stip legde na een overtreding op Venhof. Simon La Lau gaf CVC-keeper Wouter van Valen geen kans: 0-1. Veelzeggend was de manier waarop Oudewater de openingstreffer intens vierde alsof een jarenlange ban was verbroken. CVC liet zich niet ontmoedigen. En kwam in de 45e min. op gelijke hoogte. Martijn Kok creëerde zichzelf de ruimte om fraai de 1-1 binnen te schieten. Het was een opsteker die CVC net voor rust wel kon gebruiken.

● Kay Garretsen (r) in de achtervolging om zijn steentje bij te dragen een aanval van FC Oudewater te onderbreken.

Goed op de been

CVC Reeuwijk hield zich in de 2e helft goed op de been. En zonder Mark Veerman, Kevin v.d. Heuvel en de al langer geblesseerde Joep van Keulen was dat op zich al knap. In de 72e min. kwam CVC overigens wel goed weg toen Wouter van Valen door een hoge bal een geslagen doelman leek. Echter de CVC-goalie klom nog met de vingertoppen naar de bal en verwerkte die nog tot hoekschop.

Spectaculair laatste kwartier

In de 75e min. begon de eerste rampspoed zich over FC Oudewater af te tekenen. Terwijl het bezig was te bouwen aan de 1-2, kreeg het zelf het deksel op de neus. Aksel Koopman glipte door de Oudewater-verdediging en stoof op keeper Bart Meuleman af die hij met een afgemeten boogbal versloeg: 2-1. Het was nog niet de definitieve knock-out die CVC uitdeelde, maar dat was wel het geval in de 85e min. Want ook Bryan de Bruin vond een opening in de defensie van Oudewater. Met een prachtige trap joeg hij de 3-1 in de touwen. FC Oudewater tot wanhoop gedreven kwam niet verder dan nog een tweede eretreffer in de dying seconds van de blessuretijd door Menno Venhof: 2-3. Maar te laat om opnieuw een nederlaag tegen CVC Reeuwijk af te wenden. Het kampioenschap lijkt nu FC Oudewater uit de handen te zijn geglipt!

Opvallend

De wedstrijd tussen CVC Reeuwijk en FC Oudewater begon een half uur later. En dat had een opvallende reden. Scheidsrechter Danny Kaijen ontdekte tijdens het omkleden dat z’n scheidsrechtersbroek ontbrak bij z’n attributen. De leidsman vond het geen goed idee om met een door CVC aangeboden broek het veld op te gaan. En besloot snel terug te rijden naar z’n woonplaats Capelle om z’n eigen vertrouwde stuk textiel op te halen.

RADIOVERSLAG

CVC Reeuwijk – FC Oudewater 1e helft (verslag André van Egdom)
CVC Reeuwijk – FC Oudewater 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu