12 mei 2022

Cursus voor kandidaat bestuurders waterschap

Het waterschap organiseert de cursus Actief voor het Waterschap. De cursus is gratis en bedoeld voor mensen die zich tijdens de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 verkiesbaar willen stellen. De cursusavonden zijn op maandagavond 13 juni, 20, juni en 27 juni bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 in Houten.

In de driedelige cursus Actief voor het Waterschap komen diverse onderdelen van het waterschapsbestuur aan bod. Verteld wordt hoe de organisatie en structuur in elkaar zit, waar een algemeen bestuur wel en niet over gaat en hoe besluitvorming werkt. Daarnaast gaan cursisten in gesprek met leden van het algemeen en dagelijks bestuur.

Kortom, de cursus stoomt cursisten klaar om een rol te vervullen in het bestuur van het waterschap. Het is nog niet nodig om lid te zijn van een politieke partij bij aanvang van de cursus, dat kan later ook nog. Inschrijven kan via de website www.hdsr.nl/actiefvoorhetwaterschap.

Informatieavond op 30 mei 2022
Op maandagavond 30 mei 2022 organiseert het waterschap een informatieavond over de cursus. Tijdens deze avond krijgt u een goede indruk van de cursus en wat u kunt verwachten. De avond vindt plaats op het kantoor van het waterschap, Poldermolen 2 te Houten, en begint om 19.15u. Aanmelden voor de informatieavond doet u via de website: www.hdsr.nl/actiefvoorhetwaterschap.

‘Maak het verschil’
Dijkgraaf Jeroen Haan roept op tot deelname aan de cursus: ‘De waterschappen staan voor grote uitdagingen. Het lijkt vanzelfsprekend dat we hier kunnen wonen, werken en recreëren, maar zonder het werk van het waterschap zou dat niet mogelijk zijn. We werken iedere dag hard aan voldoende schoon water en bescherming tegen overstromingen. Met klimaatverandering doen we daar nog een schepje boven op. Als waterschapsbestuurder heeft u hier direct invloed op en maakt u het verschil. Komt u werken aan een klimaatbestendige toekomst voor het gebied van De Stichtse Rijnlanden? Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten tijdens de cursus Actief voor het Waterschap!’

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu