12 mei 2022

Cursus voor kandidaat bestuurders waterschap

Het waterschap organiseert de cursus Actief voor het Waterschap. De cursus is gratis en bedoeld voor mensen die zich tijdens de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 verkiesbaar willen stellen. De cursusavonden zijn op maandagavond 13 juni, 20, juni en 27 juni bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 in Houten.

In de driedelige cursus Actief voor het Waterschap komen diverse onderdelen van het waterschapsbestuur aan bod. Verteld wordt hoe de organisatie en structuur in elkaar zit, waar een algemeen bestuur wel en niet over gaat en hoe besluitvorming werkt. Daarnaast gaan cursisten in gesprek met leden van het algemeen en dagelijks bestuur.

Kortom, de cursus stoomt cursisten klaar om een rol te vervullen in het bestuur van het waterschap. Het is nog niet nodig om lid te zijn van een politieke partij bij aanvang van de cursus, dat kan later ook nog. Inschrijven kan via de website www.hdsr.nl/actiefvoorhetwaterschap.

Informatieavond op 30 mei 2022
Op maandagavond 30 mei 2022 organiseert het waterschap een informatieavond over de cursus. Tijdens deze avond krijgt u een goede indruk van de cursus en wat u kunt verwachten. De avond vindt plaats op het kantoor van het waterschap, Poldermolen 2 te Houten, en begint om 19.15u. Aanmelden voor de informatieavond doet u via de website: www.hdsr.nl/actiefvoorhetwaterschap.

‘Maak het verschil’
Dijkgraaf Jeroen Haan roept op tot deelname aan de cursus: ‘De waterschappen staan voor grote uitdagingen. Het lijkt vanzelfsprekend dat we hier kunnen wonen, werken en recreëren, maar zonder het werk van het waterschap zou dat niet mogelijk zijn. We werken iedere dag hard aan voldoende schoon water en bescherming tegen overstromingen. Met klimaatverandering doen we daar nog een schepje boven op. Als waterschapsbestuurder heeft u hier direct invloed op en maakt u het verschil. Komt u werken aan een klimaatbestendige toekomst voor het gebied van De Stichtse Rijnlanden? Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten tijdens de cursus Actief voor het Waterschap!’

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken en opklaringen

n de ochtend wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag neemt het aandeel wolken toe. In de loop van de avond kan er lichte regen gaan vallen. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het voornamelijk bewolkt. Het koelt af naar 13°C.

Vrijdag wolken afgewisseld met brede opklaringen. De matige wind draait naar het noordwesten. Met 16°C is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

In het weekend fris. 

Foto: De Groene wereld Wolken en opklaringen

 

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu