Gepubliceerd 12 juli 2021

Cultuurcentrum in Alphen organiseert Zomerweken

Nu de zomervakantie in zicht begint te komen is het de vraag wat je met al die vrije uren moet gaan doen. Veel mensen zullen naar het buitenland vertrekken maar door de corona-restricties is een vakantie in eigen land ook steeds meer in trek. In de eigen gemeente kan genoeg gebeuren maar cultuurcentrum Parkvilla in buurgemeente Alphen aan den Rijn komt met speciale Zomerweken.

Foto: Parkvilla

In het monumentale pand aan de Cornelis Geellaan is er de hele zomer vanalles te beleven. Zo zijn er veel cursussen en workshops maar ook voorstellingen en filmvertoningen. Veel van de activiteiten in het cultuurcentrum zijn gericht op kinderen, er is bijvoorbeeld een klassiek kinderconcert en er draaien een aantal kinderfilms. Maar er zijn ook genoeg cursussen voor de oudere jeugd.

De speciale weken worden vrijdag 16 juli afgetrapt in het bijzijn van wethouder Erik van Zuylen. Naast de activiteiten in Alphen zijn er natuurlijk nog meer theaters te vinden in de omgeving waar voorstellingen plaats vinden. In het Evertshuis in Bodegraven staan bijvoorbeeld de aankomende maanden ook genoeg voorstellingen op de planning.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN