Gepubliceerd 20 maart 2024

Cornelisse redt de eer voor TVV Reeuwijk

Met een bang gemoed trokken Dennis Cornelisse, Marco Broer en Kees Voordouw naar Dordrecht om het op te nemen tegen de koploper. Dordrecht 3 bleek weer in topvorm te zijn. Voordouw wist in de eerste partij lang weerstand te bieden. Pas in de vijfde set moest hij het hoofd buigen.

Maar de partijen daarna kwam Reeuwijk er niet aan te pas. In partij 7 wist Broer nog een vijfde game af te dwingen, waarna Cornelisse de Reeuwijkse eer wist te redden door in een zwaar gevecht tóch die vijfde game winnend af te sluiten. Na die 7-1 kwam Voordouw nog dichtbij, maar ging in de vijfde game ten onder. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 9-1 voor Dordrecht 3. Reeuwijk zal zijn pijlen moeten richten op de partij komende week, tegen Trefpunt. Deze directe concurrent heeft in de poule een voorsprong van 3 punten op Reeuwijk 1, dat in West 2C met 21 punten uit 6 wedstrijden voorlaatste staat. De heenwedstrijd, eerder dit seizoen, eindigde in 5-5. Nu zal een stevige winst de opmaat naar lijfsbehoud kunnen zijn dit voorjaar.

Degelijk Duo 1 wint van hekkensluiter

● Dave v.d. Heiden en Jeroen Raaphorst

Na de twee nederlagen eerder deze competitie had Reeuwijk duo 1 de draad met twee zeges weer opgepakt. Donderdag stond de wedstrijd tegen hekkesluiter Rijnsoever 4 op het programma. Dave van der Heiden opende met een verloren partij in vijf games. Jeroen Raaphorst had één game moeite met zijn Noordwijkse tegenstander, daarna kwam hij niet meer in de problemen en won met 3-1. De dubbel werd een eenvoudige winst voor de Reeuwijkers, waardoor het 2-1 werd. Van der Heiden haalde de partij binnen door met 3-1 zijn tweede partij te winnen. Raaphorst kende, ondanks gameverlies nauwelijks moeite in zijn laatste partij.  Daarmee de eindstand op 4-1 bepalend. Eerstvolgende wedstrijd is tegen koploper TTVN Nieuwkoop. De thuiswedstrijd ging met 0-5 verloren, dus de Reeuwijkers hebben wat goed te maken. Reeuwijk duo 1 staat in West 3K op plaats 3 met 17 punten uit 6 wedstrijden. Puntgelijk met nummer 2, Reflex uit Leiden.  

Bericht: André van Egdom / Paul Lenssinck (TTV Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN