Gepubliceerd 30 juni 2021

Corporaties: Niet bezuinigen op rioolheffing

Ron de Haas, directeur van woningbouwcorporatie Mozaïek wonen en Esther van Beelen, directeur van woningbouwvereniging Reeuwijk hebben een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Ze adviseren om het gebruiksdeel van de rioolheffing niet bij de eigenaar te leggen zoals wordt voorgesteld in de keuzenotitie.

Met deze keuze kan volgens het college 111.000 euro worden bespaard omdat de belastingdienst (BSGR) minder kosten hoeft te maken om de belasting te innen en eigenaren van woningen over het algemeen geen beroep kunnen doen op kwijtschelding.

Het college adviseert om deze keuze niet te maken omdat het niet strookt met het principe van ‘de vervuiler betaalt’. Het college erkent ook dat de coöperaties de kosten niet kunnen compenseren met een huurverhoging. Voor de gebruikers is het nadeel dat ze geen invloed meer hebben op de hoogte van de aanslag.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN