Gepubliceerd 13 juni 2023

Contactloos betalen bij afvalcontainers duurt nog 2 jaar

Het duurt nog ten minste twee jaar voordat contactloos betalen bij de afvalcontainers mogelijk wordt. Zo veel tijd is volgens de gemeente nodig eer het financieel en technisch haalbaar is. Vooruitlopend daarop zijn in de afgelopen tijd wel een groot aantal restcontainers weggehaald en vervangen door zogenaamde afvalfracties (mini-milieustraat) waaraan een tekort was. Dit moet bijdragen aan het serviceniveau en de kostenbeheersing. Afvalstromen kunnen zo beter aan de bron gescheiden worden ingeleverd. Voor de toekomst beperkt het bovendien de investering in elektronica voor contactloos betalen, omdat dit alleen geldt voor restafval.

Intussen maakt de gemeente ook serieus werk van het tegengaan van illegale afvalstortingen. Daarbij gaat de aandacht ook uit naar het verrichten van maatwerk in het bereiken van verschillende (nieuwe) bevolkingsgroepen. Daarbij wordt vooral ingezet op preventie i.p.v. repressief optreden: afvalscheiding wordt middels passende voorlichting in de moedertaal zo onderdeel van het leercurriculum.

Ook is de zogenaamde schoonploeg op peil gebracht: hiervoor zijn geschikte mensen vanuit Ferm Werk in dienst van de gemeente getreden.

Redacteur Henri Stolwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN