Gepubliceerd 13 juni 2023

Contactloos betalen bij afvalcontainers duurt nog 2 jaar

Het duurt nog ten minste twee jaar voordat contactloos betalen bij de afvalcontainers mogelijk wordt. Zo veel tijd is volgens de gemeente nodig eer het financieel en technisch haalbaar is. Vooruitlopend daarop zijn in de afgelopen tijd wel een groot aantal restcontainers weggehaald en vervangen door zogenaamde afvalfracties (mini-milieustraat) waaraan een tekort was. Dit moet bijdragen aan het serviceniveau en de kostenbeheersing. Afvalstromen kunnen zo beter aan de bron gescheiden worden ingeleverd. Voor de toekomst beperkt het bovendien de investering in elektronica voor contactloos betalen, omdat dit alleen geldt voor restafval.

Intussen maakt de gemeente ook serieus werk van het tegengaan van illegale afvalstortingen. Daarbij gaat de aandacht ook uit naar het verrichten van maatwerk in het bereiken van verschillende (nieuwe) bevolkingsgroepen. Daarbij wordt vooral ingezet op preventie i.p.v. repressief optreden: afvalscheiding wordt middels passende voorlichting in de moedertaal zo onderdeel van het leercurriculum.

Ook is de zogenaamde schoonploeg op peil gebracht: hiervoor zijn geschikte mensen vanuit Ferm Werk in dienst van de gemeente getreden.

Redacteur Henri Stolwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN