3 december 2021

Competities stilgelegd | Sport Op zaterdag en Gouwestad Sport vervallen

Door de nieuwe coronamaatregelen heeft de KNVB besloten om de competitie in de A-categorie vanaf 6 december t/m de winterstop stil te leggen. De competitie in de B-categorie gaat nog wel door. Dat heeft te maken dat er na 17.00 u. niet meer in clubverband getraind mag worden.

Niet verantwoord

Competitiewedstrijden spelen zonder de mogelijkheid om te trainen is voor de A-categorie geen optie omdat bij de standaardteams een hogere intensiteit ligt. Volgens het Voetbal Medisch Centrum is het daarom niet verantwoord om wedstrijden te spelen zonder training. De training dient als tactische maar ook als fysieke voorbereiding. Dat ligt anders bij recreatieve teams.

Alternatieve zaalcompetitie

Ook de sportbonden waarbij trainingen en wedstrijden zich vooral in de avonduren afspelen, hebben ook hun competities stilgelegd. De KNKV denkt na over een alternatieve zaalkorfbalcompetitie. Die was afgelopen weekend gestart, maar het zit er waarschijnlijk niet in om die nog te kunnen afmaken voordat in het voorjaar weer de veldkorfbalcompetitie verder gaat met de 2e helft.

Ongenoegen

Dat er niet meer gesport mag worden na 17.00 uur ’s middags wekt veel ongenoegen in de amateursportsector.

In de coronatijd zijn tot nu toe vele verschillende maatregelen over de amateursporters uitgestrooid waarvan de logica ver te zoeken is. Vooral in het licht dat sporten meehelpt om mensen fit houden als preventie tegen het coronavirus, want vooral mensen met een zwakke lichamelijke gezondheid zijn het slachtoffer van het virus.

Bij het demissionaire Kabinet van premier Rutte ontbreekt kennelijk de visie om ook Nederland preventief lichamelijk gezond te houden.

Live sport radioprogramma’s

Het stilliggen van de competities heeft ook gevolgen voor onze live sportprogramma’s op de radio in het weekend. Sport Op Zaterdag vervalt voor zaterdagmiddag. En ook Gouwestad Sport gaat zondagmiddag niet door.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu