Gepubliceerd 10 juni 2022

Commissaris van de Koning ontvangt profielschets burgemeester

De Commissaris van de Koning Jaap Smit, ontving afgelopen donderdag van de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Met behulp van een vragenlijst konden inwoners aangeven welke eigenschappen zij belangrijk vinden voor de burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. In totaal hebben 155 respondenten hun mening gegeven.

CvdK Smit en waarnemend burgemeester Van Heijningen

Volgens de inwoners die de vragenlijst hebben ingevuld, moet de burgemeester zich vooral richten op: contact met de inwoners om te weten wat er speelt (86), financieel gezonde gemeente (75) en transparant en integer bestuur (65). Volgens de respondenten zijn de belangrijkste eigenschappen: betrouwbaar en integer (64), zichtbaar aanwezig (63) en benaderbaar en iemand die boven de partijen staat (55).


In de functie-eisen staat onder andere: “Wij zoeken een sterke, ambitieuze bestuurder, voor wie Bodegraven-Reeuwijk niet persé het eindstation van zijn of haar loopbaan is”.


Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad de verordening van de vertrouwenscommissie vastgesteld en zijn de leden van de vertrouwenscommissie benoemd. Elke fractie heeft de fractievoorzitter als lid afgevaardigd. De commissie heeft tot taak de aanbeveling tot benoeming van de burgemeester voor te bereiden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN