Gepubliceerd 19 oktober 2023

Commissaris van de Koning, Jaap Smit kondigt pensioen aan

In een vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Jaap Smit aangekondigd dat hij per 1 september 2024 met pensioen zal gaan. Jaap Smit is momenteel Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland en zal de Koning verzoeken om hem dan ontslag te verlenen.

Jaap Smit, die in maart 67 jaar wordt, heeft sinds zijn aantreden op 1 januari 2014 met volle energie en motivatie gewerkt voor de provincie Zuid-Holland. Hij benadrukte zijn voortdurende inzet voor goed bestuur, een sterke economie, hechte gemeenschappen en een provincie die bekendstaat als een organisatie waar men op kan rekenen, zaken mee kan doen en resultaten behaalt.

De Commissaris van de Koning liet weten dat hij zijn eervolle functie met genoegen aan een opvolger overdraagt en tot september volgend jaar actief zal blijven. Zijn aankondiging markeert het einde van een belangrijk tijdperk in de provincie Zuid-Holland, waarin Jaap Smit zich heeft ingezet voor de belangen van de inwoners en de ontwikkeling van de regio.

Tekst Anneke Bekker
Bron: Provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN