Gepubliceerd 19 oktober 2023

Commissaris van de Koning, Jaap Smit kondigt pensioen aan

In een vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Jaap Smit aangekondigd dat hij per 1 september 2024 met pensioen zal gaan. Jaap Smit is momenteel Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland en zal de Koning verzoeken om hem dan ontslag te verlenen.

Jaap Smit, die in maart 67 jaar wordt, heeft sinds zijn aantreden op 1 januari 2014 met volle energie en motivatie gewerkt voor de provincie Zuid-Holland. Hij benadrukte zijn voortdurende inzet voor goed bestuur, een sterke economie, hechte gemeenschappen en een provincie die bekendstaat als een organisatie waar men op kan rekenen, zaken mee kan doen en resultaten behaalt.

De Commissaris van de Koning liet weten dat hij zijn eervolle functie met genoegen aan een opvolger overdraagt en tot september volgend jaar actief zal blijven. Zijn aankondiging markeert het einde van een belangrijk tijdperk in de provincie Zuid-Holland, waarin Jaap Smit zich heeft ingezet voor de belangen van de inwoners en de ontwikkeling van de regio.

Tekst Anneke Bekker
Bron: Provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN