Gepubliceerd 24 mei 2021

Commerciële huurders gezocht voor Evertshuis

Het Evertshuis in Bodegraven verhuurt ruimtes tegen niet commerciële tarieven aan maatschappelijke organisaties en verenigingen. Daardoor zijn de opbrengsten jaar op jaar niet voldoende om de exploitatiekosten te dekken.

Het voorstel van het college is om de bibliotheek, het klantencontactcentrum (KCC) en het kaasmuseum te verplaatsen en de vrijgekomen ruimtes tegen commerciële tarieven te verhuren. Het KCC gaat terug naar het gemeentehuis, de bibliotheek naar de foyer en het kaasmuseum naar een nog nader te bepalen VVV of toeristeninformatiepunt.

“Wij zouden de wethouder of het bestuur van het Evertshuis willen oproepen om eerst te zorgen voor huurcontracten of huurintenties alvorens ergens 7 ton in te stoppen waar wij als fractie de kans op commerciële verhuur echt klein achten.”

Dat zei Johannes Mattiesing afgelopen woensdag in de commissie samenleving. De SGP is voorstander van het scenario dat voorziet in luxe appartementen in het oude deel van het Evertshuis. Het CDA kwam met het idee om alle ambtenaren te huisvesten in het Evertshuis en het gemeentehuis te slopen en te vervangen voor een appartementencomplex.

Volgens wethouder Odd Wagner is het plan da het college voorstelt het minst risicovol en het Evertshuis behoudt de cultuurfunctie. Bovendien hoeft het college niet op zoek naar alternatieve ruimtes voor de huidige huurders. Het Evertshuis moet helemaal gestript worden om geschikt te maken voor appartementen of huisvesting van ambtenaren. Daarvan zijn de kosten niet met zekerheid vast te stellen met het risico dat ze hoger uitvallen dan voorzien.

Het onderwerp ‘Toekomst Evertshuis’ staat op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 26 mei.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN