18 oktober 2022

Collectief warmtesysteem met zonthermie in Waarder onrendabel

Een collectief warmtesysteem met zonthermie is niet rendabel voor de kern Waarder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dat is de conclusie van een onderzoek dat is uitgevoerd door ingenieursbureau Royal Haskoning DHV in opdracht van de Provincie Zuid-Holland.

Voor de installatie ten behoeve van zonthermie is een oppervlakte van 5,5 hectare nodig. Daarnaast zou er 10 kilometer aan leidingen ondergronds aangebracht moeten worden om alle woningen in de kern aan te sluiten op het warmtenet.

De Werkgroep Warm Waarder heeft samen met de gemeente meegewerkt aan het onderzoek dat in 2021 is begonnen. De werkgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van het Dorpsteam, Buurkracht en bewoners. Op de website van het dorpsteam is een samenvatting van de inhoud van het rapport te lezen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu