Gepubliceerd 18 oktober 2022

Collectief warmtesysteem met zonthermie in Waarder onrendabel

Een collectief warmtesysteem met zonthermie is niet rendabel voor de kern Waarder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dat is de conclusie van een onderzoek dat is uitgevoerd door ingenieursbureau Royal Haskoning DHV in opdracht van de Provincie Zuid-Holland.

Voor de installatie ten behoeve van zonthermie is een oppervlakte van 5,5 hectare nodig. Daarnaast zou er 10 kilometer aan leidingen ondergronds aangebracht moeten worden om alle woningen in de kern aan te sluiten op het warmtenet.

De Werkgroep Warm Waarder heeft samen met de gemeente meegewerkt aan het onderzoek dat in 2021 is begonnen. De werkgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van het Dorpsteam, Buurkracht en bewoners. Op de website van het dorpsteam is een samenvatting van de inhoud van het rapport te lezen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN