Gepubliceerd 16 juni 2023

Coalitie provincie Zuid-Holland bereikt akkoord

De onderhandelende partijen in de provincie Zuid-Holland hebben afgelopen dinsdagavond een akkoord bereikt. In het akkoord staan de afspraken die de 5 partijen hebben gemaakt voor de komende 4 jaar. Het motto voor de komende 4 jaar is: ‘Krachtig Zuid-Holland’

Bron Provincie Zuid-Holland

Formateur Arie Slob: “Met dit akkoord zetten zij nadrukkelijk het belang van inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers van Zuid-Holland voorop, door samen te werken en tegenstellingen te overbruggen. De komende 4 jaar gaan BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA vol vertrouwen met elkaar aan de slag.”

De fractievoorzitters Hans Veentjer (BBB), Jeannette Baljeu (VVD), Sinan Özkaya (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Meindert Stolk (CDA) presenteren maandag 19 juni het akkoord. De verwachting is dat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten begin juli kan worden geïnstalleerd.

Bron Provincie Zuid-Holland
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN