Gepubliceerd 16 juni 2023

Coalitie provincie Zuid-Holland bereikt akkoord

De onderhandelende partijen in de provincie Zuid-Holland hebben afgelopen dinsdagavond een akkoord bereikt. In het akkoord staan de afspraken die de 5 partijen hebben gemaakt voor de komende 4 jaar. Het motto voor de komende 4 jaar is: ‘Krachtig Zuid-Holland’

Bron Provincie Zuid-Holland

Formateur Arie Slob: “Met dit akkoord zetten zij nadrukkelijk het belang van inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers van Zuid-Holland voorop, door samen te werken en tegenstellingen te overbruggen. De komende 4 jaar gaan BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA vol vertrouwen met elkaar aan de slag.”

De fractievoorzitters Hans Veentjer (BBB), Jeannette Baljeu (VVD), Sinan Özkaya (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Meindert Stolk (CDA) presenteren maandag 19 juni het akkoord. De verwachting is dat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten begin juli kan worden geïnstalleerd.

Bron Provincie Zuid-Holland
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN