Gepubliceerd 31 maart 2023

Coalitie BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA meest kansrijk

De leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn op 29 maart beëdigd. 34 van de 55 Statenleden zijn nieuw. Eén Statenlid dat niet aanwezig kon zijn wordt in de volgende Statenvergadering beëdigd. Na de beëdiging deed verkenner Fred Teeven verslag van zijn bevindingen.

Beëdiging statenlid Heidi Looy

Teeven concludeert dat er 2 coalities denkbaar zijn die een meerderheid van 30 zetels in Provinciale Staten kennen: een coalitie van BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA en een coalitie van BBB-VVD-CDA-JA21-PVV-SGP. Hij adviseert om allereerst in de informatiefase een coalitie te onderzoeken die zou kunnen worden gevormd door BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA.

Verkenner Fred Teeven

De commissaris van de Koning pleitte er voor geen dogmatische politiek te voeren maar rekkelijk te zijn om uit de grote vraagstukken te komen die op tafel liggen, zoals klimaat en stikstof. Er ligt een grote verantwoordelijkheid op de schouders van alle partijen want veel van de maatschappelijke vraagstukken liggen op het bord van de provincies, zo zei hij.
De fractievoorzitters gaven daarop kort een duiding van de verkiezingsuitslag.

De vergadering is hier terug te zien.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN