31 maart 2023

Coalitie BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA meest kansrijk

De leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn op 29 maart beëdigd. 34 van de 55 Statenleden zijn nieuw. Eén Statenlid dat niet aanwezig kon zijn wordt in de volgende Statenvergadering beëdigd. Na de beëdiging deed verkenner Fred Teeven verslag van zijn bevindingen.

Beëdiging statenlid Heidi Looy

Teeven concludeert dat er 2 coalities denkbaar zijn die een meerderheid van 30 zetels in Provinciale Staten kennen: een coalitie van BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA en een coalitie van BBB-VVD-CDA-JA21-PVV-SGP. Hij adviseert om allereerst in de informatiefase een coalitie te onderzoeken die zou kunnen worden gevormd door BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA.

Verkenner Fred Teeven

De commissaris van de Koning pleitte er voor geen dogmatische politiek te voeren maar rekkelijk te zijn om uit de grote vraagstukken te komen die op tafel liggen, zoals klimaat en stikstof. Er ligt een grote verantwoordelijkheid op de schouders van alle partijen want veel van de maatschappelijke vraagstukken liggen op het bord van de provincies, zo zei hij.
De fractievoorzitters gaven daarop kort een duiding van de verkiezingsuitslag.

De vergadering is hier terug te zien.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu