Gepubliceerd 31 maart 2023

Coalitie BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA meest kansrijk

De leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn op 29 maart beëdigd. 34 van de 55 Statenleden zijn nieuw. Eén Statenlid dat niet aanwezig kon zijn wordt in de volgende Statenvergadering beëdigd. Na de beëdiging deed verkenner Fred Teeven verslag van zijn bevindingen.

Beëdiging statenlid Heidi Looy

Teeven concludeert dat er 2 coalities denkbaar zijn die een meerderheid van 30 zetels in Provinciale Staten kennen: een coalitie van BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA en een coalitie van BBB-VVD-CDA-JA21-PVV-SGP. Hij adviseert om allereerst in de informatiefase een coalitie te onderzoeken die zou kunnen worden gevormd door BBB-VVD-GroenLinks-PvdA-CDA.

Verkenner Fred Teeven

De commissaris van de Koning pleitte er voor geen dogmatische politiek te voeren maar rekkelijk te zijn om uit de grote vraagstukken te komen die op tafel liggen, zoals klimaat en stikstof. Er ligt een grote verantwoordelijkheid op de schouders van alle partijen want veel van de maatschappelijke vraagstukken liggen op het bord van de provincies, zo zei hij.
De fractievoorzitters gaven daarop kort een duiding van de verkiezingsuitslag.

De vergadering is hier terug te zien.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN