Gepubliceerd 21 november 2023

COA wil noodopvang verlengen

Het Centraal Orgaan Asielzoekers Opvang COA heeft aan burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk gevraagd om volgend jaar ook minderjarige alleenstaande asielzoekers in het GR8 hotel op te vangen. Vanwege het structurele tekort aan opvangplaatsen.

Het college staat welwillend tegenover de aanvraag, maar eerst wil zij de beoordeling afwachten over hoe de opvang tot nu toe is verlopen. Begin december worden de uitkomsten van de beoordeling verwacht, waarna een definitief besluit zal volgen.

De bouwplannen voor een permanente opvanglocatie gecombineerd met huisvesting voor arbeidsmigranten op de hoek Goudseweg Nespad ondervinden vertraging. De oplevering wordt niet voor eind 2024 verwacht.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN