Gepubliceerd 21 november 2023

COA wil noodopvang verlengen

Het Centraal Orgaan Asielzoekers Opvang COA heeft aan burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk gevraagd om volgend jaar ook minderjarige alleenstaande asielzoekers in het GR8 hotel op te vangen. Vanwege het structurele tekort aan opvangplaatsen.

Het college staat welwillend tegenover de aanvraag, maar eerst wil zij de beoordeling afwachten over hoe de opvang tot nu toe is verlopen. Begin december worden de uitkomsten van de beoordeling verwacht, waarna een definitief besluit zal volgen.

De bouwplannen voor een permanente opvanglocatie gecombineerd met huisvesting voor arbeidsmigranten op de hoek Goudseweg Nespad ondervinden vertraging. De oplevering wordt niet voor eind 2024 verwacht.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN