Gepubliceerd 23 oktober 2023

Clubrecords op vlinderslag voor Julia Bannatyne

Tijdens zwemwedstrijden in Veenendaal namen 5 zwemmers van BZ&PC deel. De kleine groep was goed voor veel eremetaal, persoonlijke records en zelfs twee clubrecords.

● BZ&PC-zwemteam naar clubrecords en medailles in Veenendaal.

Clubrecords

De 11-jarige Julia Bannatyne zwom op de 100 vlinderslag het 25 jaar oude record dat op naam stond van Kimber Verboom van het clubrecord bord. Met 1.22.35 was ze ruim een seconde sneller. Ook op de 50 vlinder zwom Julia en clubrecord. Met 35.29 was ze net iets sneller dan de tijd die Maaike Broersma in 2014 zwom. Op beide afstanden was ze de snelste en ook op de andere afstanden die ze zwom was er eremetaal en persoonlijke records.

Indruk 

Zusje Jessica (9) maakte indruk met haar tijden op 50 en 100 vrije slag. Ze zwom op alle afstanden, die ze zwom, flinke persoonlijke records en dat was goed voor 3 gouden medailles en 2 maal zilver.

Donna van der Meer (17) zwom, ondanks dat ze niet fit was, prima tijden. Opvallendste prestatie was het persoonlijke record op de 800 vrije slag in 10.15.02.

De 14-jarige Finn de Heij zwom in een korte periode flinke persoonlijke records op de 200 vrije slag , 50 vlinderslag en 100 rugslag.

Zijn net 9-jarige broertje Mink had het helemaal op zijn heupen. Op de 3 afstanden die hij zwom vlogen de seconden van zijn persoonlijke records af en dat was goed twee gouden en een zilveren medaille.

Bericht: André van Egdom / Andreas de Heij (BZ&PC)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke wind is zuidoost. De thermometer geeft 1°C aan.

In de middag wolken en opklaring. De matige wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 4°C.

In de nacht lichte regen bij een minimumtemperatuur van 2°C.

Vrijdag bewolkt weer met in de ochtend wat regen. De zwakke tot matige wind is zuidoost tot zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

Foto: De Groene wereld

MEEST BEKEKEN