Gepubliceerd 3 september 2022

Cinema Gouda doneert 4.000 euro statiegeld aan kinderboerderij

Sinds 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water. Cinema Gouda verzamelt deze flesjes in en doneert de opbrengst Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. In 2021 en de eerste helft van 2022 is er al ruim €4000,- opgehaald.

Rafe Aarents en Sandra Harkes

Om het hergebruik van plastic flessen te stimuleren en zwerfafval te verminderen wordt er statiegeld geheven. Cinema Gouda is een vrijwillig innamepunt, dit betekent dat bezoekers geen geld retour krijgen. Bezoekers kunnen hun flesje(s) inleveren in de speciaal daarvoor bestemde afvalbakken en Cinema Gouda levert deze flesjes in voor statiegeld.

Sandra Harkes, beheerder van de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden was overdonderd door de plotselinge donatie. ‘Wat een geweldig bedrag hebben jullie bij elkaar gespaard! We zijn bezig met het sparen voor een nieuw speeltoestel (de oude was aan vervanging toe en is uit veiligheidsoverwegingen al weggehaald). Met deze donatie kunnen we een mooi speeltoestel aanschaffen’, aldus een blije Sandra.

Vanaf 2023 zal Cinema Gouda een nieuw lokaal goed doel kiezen om hun statiegeld aan te doneren. Heb je ideeën? Mail dan naar info@cinemagouda.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN