11 mei 2022

ChristenUnie vraagt college of energietoeslag al is uitgekeerd

Volgens de website van Ferm Werk is de energietoeslag voor 30 april uitgekeerd aan mensen die recht hebben op een uitkering van Ferm Werk op grond van de Participatiewet, IOAW of IOAZ. Gezinnen die wel aan de inkomensvoorwaarde voldoen maar geen uitkering krijgen van Ferm Werk, kunnen de energietoeslag digitaal aanvragen.

gasmeter

De fractie van de ChristenUnie Bodegraven-Reeuwijk wil graag weten van het college of de energietoeslag inderdaad al is uitgekeerd aan gezinnen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Ook vraagt de fractie zich af hoe de gezinnen die geen uitkering ontvangen maar wel aan de inkomensvoorwaarden voldoen zijn bereikt.

Minister Carola Schouten van het ministerie van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, heeft onlangs het budget verhoogd voor hulp aan gezinnen met een smalle beurs bij het betalen van hun stijgende energierekening. Met deze extra gelden zijn de financiële randvoorwaarden ingevuld en kunnen gemeenten de huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum een eenmalige energietoeslag van 800 euro verstrekken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken en opklaringen

n de ochtend wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag neemt het aandeel wolken toe. In de loop van de avond kan er lichte regen gaan vallen. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het voornamelijk bewolkt. Het koelt af naar 13°C.

Vrijdag wolken afgewisseld met brede opklaringen. De matige wind draait naar het noordwesten. Met 16°C is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

In het weekend fris. 

Foto: De Groene wereld Wolken en opklaringen

 

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu