Gepubliceerd 16 januari 2022

Chris de Heij voor derde keer naar Mont Ventoux

Chris de Heij uit Reeuwijk- Dorp bereidt zich voor op de Tour du ALS die 9 juni 2022 voor de 10e keer wordt georganiseerd. Dat is te lezen in een interview op de website van Stichting ALS Nederland.

Tour du AlS is een sponsoractie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. In 2018 werd bij Chris de diagnose ALS gesteld. Hij kan nu al bijna niet meer praten en typen doet hij met zijn ogen. Het wordt de derde en waarschijnlijk laatste keer dat Chris kan meedoen.

Zijn vrienden, dochter en partner zijn bezig met de voorbereiding. Harry Weck is al jaren de rechterhand van Chris als het gaat om het organiseren van de huisvesting in Malaucène, het Franse dorpje vanuit waar de tour naar de top van de Mont Ventoux start en finisht. Dit jaar wil Chris met een kleine groep afreizen want in een grote groep kan hij zich niet meer handhaven voelt hij zich eenzaam.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN