16 januari 2022

Chris de Heij voor derde keer naar Mont Ventoux

Chris de Heij uit Reeuwijk- Dorp bereidt zich voor op de Tour du ALS die 9 juni 2022 voor de 10e keer wordt georganiseerd. Dat is te lezen in een interview op de website van Stichting ALS Nederland.

Tour du AlS is een sponsoractie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. In 2018 werd bij Chris de diagnose ALS gesteld. Hij kan nu al bijna niet meer praten en typen doet hij met zijn ogen. Het wordt de derde en waarschijnlijk laatste keer dat Chris kan meedoen.

Zijn vrienden, dochter en partner zijn bezig met de voorbereiding. Harry Weck is al jaren de rechterhand van Chris als het gaat om het organiseren van de huisvesting in Malaucène, het Franse dorpje vanuit waar de tour naar de top van de Mont Ventoux start en finisht. Dit jaar wil Chris met een kleine groep afreizen want in een grote groep kan hij zich niet meer handhaven voelt hij zich eenzaam.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu