Gepubliceerd 16 januari 2022

Chris de Heij voor derde keer naar Mont Ventoux

Chris de Heij uit Reeuwijk- Dorp bereidt zich voor op de Tour du ALS die 9 juni 2022 voor de 10e keer wordt georganiseerd. Dat is te lezen in een interview op de website van Stichting ALS Nederland.

Tour du AlS is een sponsoractie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. In 2018 werd bij Chris de diagnose ALS gesteld. Hij kan nu al bijna niet meer praten en typen doet hij met zijn ogen. Het wordt de derde en waarschijnlijk laatste keer dat Chris kan meedoen.

Zijn vrienden, dochter en partner zijn bezig met de voorbereiding. Harry Weck is al jaren de rechterhand van Chris als het gaat om het organiseren van de huisvesting in Malaucène, het Franse dorpje vanuit waar de tour naar de top van de Mont Ventoux start en finisht. Dit jaar wil Chris met een kleine groep afreizen want in een grote groep kan hij zich niet meer handhaven voelt hij zich eenzaam.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN