16 januari 2022

Chris de Heij voor derde keer naar Mont Ventoux

Chris de Heij uit Reeuwijk- Dorp bereidt zich voor op de Tour du ALS die 9 juni 2022 voor de 10e keer wordt georganiseerd. Dat is te lezen in een interview op de website van Stichting ALS Nederland.

Tour du AlS is een sponsoractie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. In 2018 werd bij Chris de diagnose ALS gesteld. Hij kan nu al bijna niet meer praten en typen doet hij met zijn ogen. Het wordt de derde en waarschijnlijk laatste keer dat Chris kan meedoen.

Zijn vrienden, dochter en partner zijn bezig met de voorbereiding. Harry Weck is al jaren de rechterhand van Chris als het gaat om het organiseren van de huisvesting in Malaucène, het Franse dorpje vanuit waar de tour naar de top van de Mont Ventoux start en finisht. Dit jaar wil Chris met een kleine groep afreizen want in een grote groep kan hij zich niet meer handhaven voelt hij zich eenzaam.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu