16 januari 2022

Chris de Heij voor derde keer naar Mont Ventoux

Chris de Heij uit Reeuwijk- Dorp bereidt zich voor op de Tour du ALS die 9 juni 2022 voor de 10e keer wordt georganiseerd. Dat is te lezen in een interview op de website van Stichting ALS Nederland.

Tour du AlS is een sponsoractie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. In 2018 werd bij Chris de diagnose ALS gesteld. Hij kan nu al bijna niet meer praten en typen doet hij met zijn ogen. Het wordt de derde en waarschijnlijk laatste keer dat Chris kan meedoen.

Zijn vrienden, dochter en partner zijn bezig met de voorbereiding. Harry Weck is al jaren de rechterhand van Chris als het gaat om het organiseren van de huisvesting in Malaucène, het Franse dorpje vanuit waar de tour naar de top van de Mont Ventoux start en finisht. Dit jaar wil Chris met een kleine groep afreizen want in een grote groep kan hij zich niet meer handhaven voelt hij zich eenzaam.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu