18 januari 2023

Chikara Sport pakt uit met twee judotoernooien

Komend weekend kunnen de judoliefhebbers in Bodegraven volop aan hun trekken komen. Chikara Sport, de sportschool van Eric Zwaan, organiseert dit weekend twee omvangrijke judotoernooien. Op zaterdag het welbekende en jaarlijks terugkerende Goederaad-toernooi en op zondag voor de eerste keer het Limes Talententoernooi. Beide toernooien spelen zich af in de Sporthoeve.

● A.s. zaterdag en zondag een omvangrijk judotoernooi in de Sporthoeve. (Archieffoto)

Goederaad-toernooi

Voor het Goederaad-toernooi is het a.s. zaterdag de 14 editie en heeft t.o.v. het Limes Talententoernooi een laagdrempeliger karakter. Het toernooi trekt al een paar jaar vele judoka’s uit de regio maar ook daar buiten.

Limes Talententoernooi

Het Limes Talententoernooi , welk op zondag voor de 1e keer wordt georganiseerd, is bedoeld voor de meer ervaren wedstrijdjudoka. Ook Sieb Griede en Bianca Kamal Ghatias van Chikara Sport komen op zondag in actie. Beide Bodegraafse judoka’s wonnen brons op het NK in hun leeftijdsklasse en trainen inmiddels ook al op Papendal.

De voorrondes worden zondag eerst via een poulesysteem afgewerkt. De overgebleven judoka’s gaan daarna verder via een eliminatiepoule voor de definitieve klassering. Eric Zwaan hoopt in de toekomst een nog hogere status voor het Limes Talententoernooi te kunnen krijgen. En tekent uiteraard graag met zijn vrijwilligers voor een succesvolle organisatie.

Overige info

Beide toernooien beginnen om 9.30 uur. Kosten voor de toegang naar de tribune € 3,00 voor bezoekers vanaf 12 jaar. Vrije toegang op vertoon van het eigen judopaspoort.

Omroep BR6 maakt zondag voor het tv-sportprogramma Sport Report een video-impressie van het Limes Talententoernooi waarbij vooral de Bodegraafse judotoppers worden gevolgd.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu