Gepubliceerd 18 januari 2023

Chikara Sport pakt uit met twee judotoernooien

Komend weekend kunnen de judoliefhebbers in Bodegraven volop aan hun trekken komen. Chikara Sport, de sportschool van Eric Zwaan, organiseert dit weekend twee omvangrijke judotoernooien. Op zaterdag het welbekende en jaarlijks terugkerende Goederaad-toernooi en op zondag voor de eerste keer het Limes Talententoernooi. Beide toernooien spelen zich af in de Sporthoeve.

● A.s. zaterdag en zondag een omvangrijk judotoernooi in de Sporthoeve. (Archieffoto)

Goederaad-toernooi

Voor het Goederaad-toernooi is het a.s. zaterdag de 14 editie en heeft t.o.v. het Limes Talententoernooi een laagdrempeliger karakter. Het toernooi trekt al een paar jaar vele judoka’s uit de regio maar ook daar buiten.

Limes Talententoernooi

Het Limes Talententoernooi , welk op zondag voor de 1e keer wordt georganiseerd, is bedoeld voor de meer ervaren wedstrijdjudoka. Ook Sieb Griede en Bianca Kamal Ghatias van Chikara Sport komen op zondag in actie. Beide Bodegraafse judoka’s wonnen brons op het NK in hun leeftijdsklasse en trainen inmiddels ook al op Papendal.

De voorrondes worden zondag eerst via een poulesysteem afgewerkt. De overgebleven judoka’s gaan daarna verder via een eliminatiepoule voor de definitieve klassering. Eric Zwaan hoopt in de toekomst een nog hogere status voor het Limes Talententoernooi te kunnen krijgen. En tekent uiteraard graag met zijn vrijwilligers voor een succesvolle organisatie.

Overige info

Beide toernooien beginnen om 9.30 uur. Kosten voor de toegang naar de tribune € 3,00 voor bezoekers vanaf 12 jaar. Vrije toegang op vertoon van het eigen judopaspoort.

Omroep BR6 maakt zondag voor het tv-sportprogramma Sport Report een video-impressie van het Limes Talententoernooi waarbij vooral de Bodegraafse judotoppers worden gevolgd.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN