28 november 2020

Inwoner Nieuwerbrug veroordeeld voor aanranding

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 36-jarige man uit Nieuwerbrug aan den Rijn veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De man randde in 2018 vier verschillende vrouwen aan. Alle vier de aanrandingen vonden ’s nachts plaats in Woerden.

foto: Rechtspraak.nl

Eén van de slachtoffers deed aangifte van aanranding op 13 mei 2018 in het centrum van Woerden. De in eerste aanleg veroordeelde Nieuwerbrugger had geen verklaring voor de aanwezigheid van zijn DNA dat werd aangetroffen op de broek van het slachtoffer. Ook kwamen zijn auto en een deel van het kenteken overeen met de aangifte.

De rechtbank kwam tot de conclusie dat er sprake was van nog eens drie slachtoffers. Hoewel bij geen van hen DNA was aangetroffen zag de rechtbank grote overeenkomsten in hun verklaring met de aanranding van het slachtoffer van 13 mei,

De officier van justitie achtte vijf van de zes ten laste gelegde aanrandingen bewezen en eiste daarom 6 maanden cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De rechtbank komt tot een lagere straf omdat de verdachte wegens gebrek aan voldoende wettig bewijs kon worden vrijgesproken van het plegen van twee aanrandingen. Daarnaast is de redelijke termijn, de periode waarin een verdachte berecht moet worden, met 4 maanden overschreden.

0 Shares
Sluit Menu