17 november 2022

CDA stelt vragen na observatie gebruik Raadhuisweg en Zoutmansweg

Dieter Möckelmann, raadslid namens het CDA, heeft wethouder Robin Kersbergen gewezen op enkele onveilige situaties op de Zoutmansweg, Raadhuisweg en de oversteekplaats bij de Einsteinstraat in Reeuwijk richting Gouda. Hij heeft vastgesteld dat er sinds augustus 2022 al drie ongevallen zijn gebeurd en vraagt de wethouder of hij de oorzaak daarvan weet en maatregelen wil nemen.

Wat is de oorzaak van de ongevallen
Het CDA vraagt de wethouder of onderzocht is of de inrichting van de weg de oorzaak was van de ongevallen. Dieter Möckelmann heeft zich laten voorlichten over de zogenaamde CROW richtlijnen. CROW is een stichting die onderzoek doet naar regelgeving in het verkeer. Eenzijdige wegversmallingen als snelheidsbeperkende maatregel zijn uit de richtlijn geschrapt. Dieter vraagt de wethouder waarom ze dan toch zijn aangebracht op de Raadhuisweg en Zoutmansweg.

Pad van alles ook voor scootmobielen en kinderwagens
Na enkele observaties heeft Dieter gezien dat alleen op het gedeelte tussen de Groen van Prinstererlaan en de burg naar het MFA het ‘pad van alles’ wordt gebruikt om op te fietsen door o.a basisschoolleerlingen en hun ouders. De rest van het pad wordt vanwege de hekjes voornamelijk gebruikt door voetgangers. Hij vraagt de wethouder of de hekjes op het “pad van alles” wat verder uit elkaar kunnen zodat ook scootmobielen en kinderwagens er makkelijker door kunnen.

Aanrijsnelheid en zichtbaarheid oversteekplaats
Met betrekking tot de oversteekplaats bij de Einsteinstraat heeft hij gezien dat de aanrijsnelheid hoog is en vraagt zich af of de wethouder dat weet. Verder is de zichtbaarheid van de oversteekplaats vanuit de richting Gouda niet optimaal. Hij vraagt de wethouder wat daar aan gedaan kan worden.

Zie hier de schriftelijke vragen aan het college

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu