15 september 2022

Carola Onderwater-Van der Burg is de nieuwe kaaskoningin

Carola Onderwater-Van der Burg is de nieuwe kaaskoningin. De hofdames Shannen Bulk en Mariska Stolwijk vergezellen haar tijdens de Najaarsmarkt.

● Kaaskoningin Carola Onderwater-Van der Burg met links hofdame Mariska Stolwijk en rechts hofdame Shannen Bulk.

Lang bewaard geheim

Carola (48) is geboren en getogen in Woerden, maar woont nu al ruim 20 jaar in Bodegraven. Ze is getrouwd en moeder van 2 zonen. Haar ouders hadden een boerderij op Rietveld, waar nu haar broer het melkveebedrijf runt. Ze groeide daar op tussen haar pony’s, paard, geiten en konijnen. Ze leerde 13 jaar geleden haar man Paul kennen, die al een boerderij met kaasmakerij had.

Ze werkte toen in de medische branche, maar heeft na de geboorte van hun 2e zoon de keus gemaakt om volledig thuis te gaan meewerken.

De kaasmakerij is 3 jaar geleden helemaal vernieuwd. Ze verkazen nu 90 % van de melk voor de groothandel. Daarnaast maakt ze tijd voor leuke dingen doen met haar gezin, wandelen, fietsen en tuinieren. Door corona heeft ze het geheim dat ze kaaskoningin zou worden, extra lang moeten bewaren.

● De kaaskoningin met haar man en kinderen.

Hofdame Shannen Bulk

Zij is 28 jaar en geboren in Alphen a/d Rijn maar eigenlijk getogen in Bodegraven, want vanaf haar 2e levensjaar woont zij in dit dorp. Haar ouders en broer zijn de eigenaren van DCS Schoonmaakorganisatie. Zelf was zij ook jarenlang actief in het bedrijf. Totdat zij in 2018 een ongeluk kreeg. Hierdoor heeft zij o.a. een Niet Aangeboren Herzenletsel (NAH) opgelopen. Daarom zitten er alleen voor haar, wat aanpassingen in het programma van de hofdames tijdens de Najaarsmarkt.

Sinds begin deze maand, en voor een aantal uur per week, werkt zij als marketing- en communicatiemedewerker bij een bedrijf dat weg afzettingsmaterialen produceert.

Hofdame Mariska Stolwijk

Mariska Stolwijk is 32 jaar en woont al haar hele leven in Bodegraven met haar 2 zoontjes Levi en Milan en man John Stolwijk die dagelijks met zijn bedrijf Stolwijk kaashandel op de markt staat om kaas te verkopen. Zelf werkt ze bij OneXillium in Woerden; een bedrijf wat gespecialiseerd is in printers, software, it en cloudoplossingen. Verder in het dagelijkse leven, buiten het zorgen voor de kinderen en werken, sport ze graag voornamelijk bij Downtown Fitness en heeft ze besloten weer terug de schoolbanken in te gaan voor de opleiding gewichtsconsulente. Daarnaast spreekt zij veel met vriendinnen af en gaat ze graag uit eten

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu